Frank-Walter Steinmeier | Perioada actuală, "mai periculoasă" decât Războiul rece

  • 08 Octombrie 2016 21:57
Frank-Walter Steinmeier | Perioada actuală,

Perioada actuală este "mai periculoasă" decât Războiul rece, a declarat sâmbătă șeful diplomației germane, Frank-Walter Steinmeier cotidianului Bild, pe fondul creșterii tensiunilor între SUA și Rusia, potrivit AFP.

"Este o iluzie să credem că este vorba despre vechiul Război rece. Timpurile actuale sunt diferite, mai periculoase", a declarat ministrul german al afacerilor externe celui mai citit cotidian din țară.

"Pericolul unei confruntări militare este considerabil", a subliniat și fostul diplomat german Wolfgang Ischinger, care a fost mediator al OSCE pentru Ucraina, citat în același ziar. "Acest pericol nu a fost niciodată atât de important de decenii și încrederea între Vest și Est niciodată atât de slabă", a adăugat el.

SUA, care au suspendat la începutul săptămânii convorbirile cu Rusia despre o încetare a focului în Siria, au acuzat vineri Moscova și Damascul de "crime de război" în Alep.

Relațiile între cele două mari puteri nu au încetat să se degradeze după eșecul armistițiului pe care îl inițiaseră în septembrie și care nu a durat decât o săptămână.

Consiliul de Securitate al ONU urmează să examineze sâmbătă două texte vizând instaurarea unei încetări a focului la Alep, care este bombardat fără încetare de Damasc și de aliatul său rus.

Războiul în Siria, unde luptă numeroase forțe regionale și internaționale pe un teritoriu complet devastat, a lăsat în urmă peste 300.000 de morți în cinci ani.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău