Francezii sunt în alertă. Sute de persoane acuzate de terorism sau radicalizate vor fi eliberate din închisoare

  • 17 Iulie 2018 13:34
Francezii sunt în alertă. Sute de persoane acuzate de terorism sau radicalizate vor fi eliberate din închisoare

Națiunea franceză este speriată pe măsură ce sentințele persoanelor acuzate de terorism sunt pe cale să se sfârșească, scrie The Wall Street Journal, citat de Mediafax.

În săptămânile care urmează, vor fi eliberați sute de deținuți care s-au radicalizat în timpul războiului din Siria și în timpul ascensiunii Statului Islamic.

Odată cu eliberarea acestora, autoritățile franceze care se ocupă de combaterea terorismului sunt nevoite să ia noi măsuri.

„Vorbim de un risc imens. Vedem persoane cărora li se termină sentințele și care nu s-au reabilitat, ba din contră, timpul petrecut încarcerați este posibil să-i determine la acte și mai extremiste”, spune procurorul francez Francois Molins.

Printre deținuții deja eliberați se numără și Djamel Beghal, care a fost condamnat de două ori pentru acte de terorism, o dată în 2001 și o dată în 2013. Autoritățile franceze spun despre acesta că i-a inițiat pe autorii atacului din 2015 asupra redacției publicației franceze Charlie Hebdo.

Aproximativ 50 de persoane acuzate de acte de terorism și alte 400 considerate radicalizate vor fi eliberate până la sfârșitul anului 2019, potrivit Ministerului Justiției din Franța.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău