Fracțiunea PL din cadrul CMC susține că examinarea bugetului Capitalei pentru anul 2020 va avea loc „cu grave încălcări ale normelor legale”

  • 18 Decembrie 2019 11:37
Fracțiunea PL din cadrul CMC susține că examinarea bugetului Capitalei pentru anul 2020 va avea loc „cu grave încălcări ale normelor legale”

Fracțiunea PL din cadrul Consiliului Municipal Chișinău susține că examinarea proiectului bugetului Primăriei pentru anului 2020 va avea loc cu „grave încălcări ale normelor legale”. Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi de mâine a Consiliului în vederea votării documentului în prima lectură.

„Acum PSRM-ul încearcă prin negocieri în culise să “cumpere” fracțiunile pentru a fi votat acest document”, acuză PL.

Liberalii anunță că nu vor vota proiectul până nu va fi prezentat raportul privind executarea bugetului pentru 10 luni, ținând cont și de redistribuirile care s-au făcut și lucrările fără acoperire financiară, efectuate dezbateri publice, după cum prevede cadrul legal și până nu va exista avizarea Comisiei de profil.

Deocamdată, fracțiunea PSRM din cadrul Consiliului nu a răspuns la aceste acuzații. Menționăm că proiectul bugetului pentru anul 2020 prevede venituri în sumă de 4,3 miliarde de lei, inclusiv transferuri de la bugetul de stat în sumă de 2,4 miliarde lei și cheltuieli în sumă de 4,6 miliarde de lei. Deficitul bugetar preconizat este de 291,6 milioane de lei.   

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău