Fracțiunea PAS din CMC propune majorarea compensației la termificare

  • 12 Noiembrie 2021 14:40
Fracțiunea PAS din CMC propune majorarea compensației la termificare

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul municipal Chișinău propune majorarea compensației la resurse energetice, de la 40% la 60% din factură. Un proiect de decizie în acest sens a deja elaborat de consilierii municipali PAS și urmează să fie propus Consiliului, transmite IPN.

Dumitru Ivanov, consilier PAS, a precizat vineri, la o conferință de presă, că pot solicita compensații familiile ale căror venituri medii nu depășesc 3 mii de lei lunar pentru persoană, dar și pensionari solitari cu venituri mici.

„Implementarea deciziei propuse de PAS, alături de intervențiile deja făcute de Guvern vor duce, practice, la atenuarea totală a impactului negativ al creșterii prețurilor pe piața internațională”, a opinat Dumitru Ivanov. 

Guvernul a anunțat că va asigura, direct în factură, pentru toți consumatorii, o compensație de 4,3 lei per metru cub – pentru un consum de până la 50 de metri cubi de gaze și 2,3 lei per metru cub – pentru un consum între 50 și 150 de metri cubi. De asemenea, se compensează cheltuielile la agentul termic în factură pentru consumatorii casnici din zonele cu încălzire centralizată, adică Chișinău și Bălți. În total, vor fi 222 de mii de consumatori casnici beneficiari ai compensației. Compensația va acoperi două treimi din creșterea costurilor pentru prima gigacalorie și va alcătui maxim 450 de lei pe lună.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău