FOTO | Ziua Internațională a Tineretului la Ștefan Vodă

  • 13 August 2022 14:23
FOTO | Ziua Internațională a Tineretului la Ștefan Vodă

Cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, sărbătorită vineri, 12 august, Ministerul Educației și Cercetării s-a alăturat demersului tinerilor „Într-o confluență a energiilor pozitive” care prevede implicarea lor la nivel local, național și global, în vederea progresului, a dezvoltării durabile într-o lume în care domnește pacea, armonia, constructivismul, iar tinerilor le revine rolul de a pune umărul la viitorul Republicii Moldova, prin implicare activă în toate procesele sociale, politice, economice etc. ale R. Molodova.

Vineri, orașul Ștefan Vodă a devenit un spațiu al tinerilor, iar multiplele activități interactive au contribuit la stabilirea conexiunilor dintre comunitățile de tineri din țară, au permis reconectarea la experiențe cu interacțiuni și comunicare pe viu. Tineri și organizații de tineret din diferite raioane ale țării: Anenii Noi, Nisporeni, Cimișlia, Soroca, Cahul au participat activi la quiz-uri, jocuri de societate, acțiuni sportive, paneluri de discuții etc., unele din acestea le-au adus tinerilor și premii.

În mijlocul tinerilor, pentru a-i felicita și a interacționa pe viu cu ei au fost oaspeți de onoare: Natalia GAVRILIȚA, prim-ministra Republicii Moldova; Anatolie TOPALĂ, ministru al Educației și Cercetării; deputați, reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare, Veaceslav COCIU, primar al or. Ștefan Vodă ș.a.

În mesajul său de felicitare Anatolie TOPALĂ, ministrul Educației și Cercetării, a spus: „Vreau să vă asigur că sunt un promotor al generației tinere și al ideilor progresiste ale tinerilor. Am deplina încredere în voi și apreciez mult potențialul vostru creativ și implicarea directă în promovarea valorilor democratice și edificarea unui stat de drept în Republica Moldova. Văd viitorul Republicii Moldova cu voi încadrați aici, acasă, în cercetare, învățământ, sfera socială, sectorul de producție, agricultură, industrie, serviciul public. Țara are nevoie de voi".

Ministerul Educației și Cercetării alocă anual mijloace financiare pentru implementarea programelor care contribuie la dezvoltarea sectorului de tineret în Republica Moldova, printre acestea se numărăProgramul anual de granturi pentru organizațiile de tineret, Programul național de asistență pentru dezvoltarea și consolidarea consiliilor raionale/municipale ale tinerilor, Programele raionale/municipale de granturi destinate organizațiilor de tineret și grupurilor de inițiativă ale tinerilor, Programul de dezvoltare a centrelor de tineret ș.a.

Ministerul Educației și Cercetării a finanțat și Programul “Capitala Tineretului”, alocând în acest an circa 1,3 mil. lei, se arată în comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău