FOTO | Ziua Armatei Naționale, cu ușile deschise pentru vizitatori la Ministerul Apărării

  • 02 Septembrie 2018 19:59
FOTO | Ziua Armatei Naționale, cu ușile deschise pentru vizitatori la Ministerul Apărării

Au trecut prin foc la propriu, au depăşit obstacole dintre cele mai dificile şi au luptat corp la corp pentru a menţine securitatea Patriei - vorbim de militarii Armatei Naţionale care au demonstrat că sunt cei mai buni. Cu ocazia împlinirii a 27 de ani de la înfiinţarea Armatei Republicii Moldova, Ministerul Apărării a organizat Ziua Uşilor Deschise, iar fiecare vizitator s-a putut simţi adevărat ostaş. Ziua Uşilor Deschise la Ministerul Apărării este o premieră.

Curtea Ministerului Apărării a fost astăzi, scena unor adevărate lupte ce s-au dat pentru a demonstra că ţara este pe mâini bune. Batalionul cu destinație specială „Fulger”, Batalionul de gardă şi compania de cercetare a Brigăzii „Ştefan cel Mare” au oferit adevărate spectacole, relatează Moldova 1.

Cei mai curioşi au testat pe propria piele cum e să fii militar şi au învăţat cum să treacă peste zone minate sau cum să dezamorseze o bombă. Militarii au oferit şi lecţii publicului.

„Poate fi văzut orice obiect ce a fost folosit în cel de-Al Doilea Război Mondial şi pe parcursul anilor. Sunt muniţii care cel mai des se întâlnesc în Moldova: proiectile din 1976, probe de aruncător din 1982, tipuri de grenade”, a menţionat Nicolae Gudima, comandat Pluton de Minare.

„Avem o pistă cu obstacole caracteristică pentru forţele speciale, formată din opt ateliere cu grad de dificultate diferit. Copiii încep aici şi finalizează acolo, pe o distanţă de 100 de metri”, a spus Dumitru Ştirbu, plutonier.

Punctul cel mai atractiv, în special pentru copii, a fost la intrarea în curtea Ministerului, acolo unde erau amplasate maşinile de intervenţie ale Armatei Naţionale.

La final, ostaşii în devenire au avut parte de un adevărat prânz ostăşesc ce a impresionat prin meniul variat.

FOTO | Ziua Armatei Naționale, cu ușile deschise pentru vizitatori la Ministerul Apărării

Ministerul Apărării vine cu o veste bună pentru militari privind graficul de activitate. Luni, de Ziua Armatei Naţionale, ziua de muncă va fi scurtată, iar cei care au muncit astăzi vor avea liber.

„Am deschis pentru prima dată porţile acestei instituţii, care, dintr-o parte este mai sumbră şi se pare că sunt un pic mai închişi. De fapt sunt şi ei oameni. Mâine vom avea o zi scurtă pentru militarii Armatei Naţionale. Îmi propun ca astăzi toţi cei ce poartă uniformă să aibă zi liberă”, a declarat ministrul Apărării, Eugen Sturza.

Forțele Armate ale Republicii Moldova au fost create în urma unui decret emis pe 3 septembrie 1991, de către primul preşedintele de atunci al ţării, Mircea Snegur.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
6,6 °C
cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,2 m/s
Sat
2 °C
Sun
2 °C
Mon
4 °C
Tue
5 °C
Wed
7 °C

Curs oficial BNM 24 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6621 0.0925
USD 17.7287 0.0642
RON 4.1145 0.0184
UAH 0.7258 0.0013
RUB 0.2865 0.0016
Arhivă Radio Chișinău