FOTO | Ziua Armatei Naționale, cu ușile deschise pentru vizitatori la Ministerul Apărării

  • 02 Septembrie 2018 19:59
FOTO | Ziua Armatei Naționale, cu ușile deschise pentru vizitatori la Ministerul Apărării

Au trecut prin foc la propriu, au depășit obstacole dintre cele mai dificile și au luptat corp la corp pentru a menține securitatea Patriei - vorbim de militarii Armatei Naționale care au demonstrat că sunt cei mai buni. Cu ocazia împlinirii a 27 de ani de la înființarea Armatei Republicii Moldova, Ministerul Apărării a organizat Ziua Ușilor Deschise, iar fiecare vizitator s-a putut simți adevărat ostaș. Ziua Ușilor Deschise la Ministerul Apărării este o premieră.

Curtea Ministerului Apărării a fost astăzi, scena unor adevărate lupte ce s-au dat pentru a demonstra că țara este pe mâini bune. Batalionul cu destinație specială „Fulger”, Batalionul de gardă și compania de cercetare a Brigăzii „Ștefan cel Mare” au oferit adevărate spectacole, relatează Moldova 1.

Cei mai curioși au testat pe propria piele cum e să fii militar și au învățat cum să treacă peste zone minate sau cum să dezamorseze o bombă. Militarii au oferit și lecții publicului.

„Poate fi văzut orice obiect ce a fost folosit în cel de-Al Doilea Război Mondial și pe parcursul anilor. Sunt muniții care cel mai des se întâlnesc în Moldova: proiectile din 1976, probe de aruncător din 1982, tipuri de grenade”, a menționat Nicolae Gudima, comandat Pluton de Minare.

„Avem o pistă cu obstacole caracteristică pentru forțele speciale, formată din opt ateliere cu grad de dificultate diferit. Copiii încep aici și finalizează acolo, pe o distanță de 100 de metri”, a spus Dumitru Știrbu, plutonier.

Punctul cel mai atractiv, în special pentru copii, a fost la intrarea în curtea Ministerului, acolo unde erau amplasate mașinile de intervenție ale Armatei Naționale.

La final, ostașii în devenire au avut parte de un adevărat prânz ostășesc ce a impresionat prin meniul variat.

FOTO | Ziua Armatei Naționale, cu ușile deschise pentru vizitatori la Ministerul Apărării

Ministerul Apărării vine cu o veste bună pentru militari privind graficul de activitate. Luni, de Ziua Armatei Naționale, ziua de muncă va fi scurtată, iar cei care au muncit astăzi vor avea liber.

„Am deschis pentru prima dată porțile acestei instituții, care, dintr-o parte este mai sumbră și se pare că sunt un pic mai închiși. De fapt sunt și ei oameni. Mâine vom avea o zi scurtă pentru militarii Armatei Naționale. Îmi propun ca astăzi toți cei ce poartă uniformă să aibă zi liberă”, a declarat ministrul Apărării, Eugen Sturza.

Forțele Armate ale Republicii Moldova au fost create în urma unui decret emis pe 3 septembrie 1991, de către primul președintele de atunci al țării, Mircea Snegur.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău