FOTO | „Zilele Creangă” au început la Chișinău și vor continua la Iași, Târgu-Neamț și Pipirig

  • 27 Februarie 2019 13:40
FOTO | „Zilele Creangă” au început la Chișinău și vor continua la Iași, Târgu-Neamț și Pipirig

„Zilele Creangă” au început astăzi la Chișinău și se vor desfășura până la 4 martie la Iași, Târgu-Neamț și Pipirig, informează MOLDPRES.

Manifestările au început cu depuneri de flori la bustul lui Ion Creangă de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române și au continuat la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, unde se desfășoară conferința „15 ani de promovare a scriitorilor basarabeni prin emisiunea „Convorbiri literare” a Studioului Radio Iași”.

Tot astăzi la Liceul Teoretic ”Ion Creangă” din Chișinău are loc (ora 13) Gala Laureaților  Festivalului școlar ”Ion Creangă cu neamuri”.

Joi, 28 februarie, la Institutul de Filologie Română „B. P. Hasdeu” al Academiei de Științe a Moldovei, se vor ține lucrările simpozionului „Ion Creangă – bucuria memoriei”, unde vor prezenta comunicări cercetători și scriitori din Republica Moldova și România.

La Iași vor avea loc mai multe evenimente la Muzeul „Bojdeuca lui Ion Creangă”, Parcul Copou, Casa de Cultură „Mihai Ursachi”.

Ion Creangă s-a născut la 1 martie 1837, în Humulești, România. Clasicul literaturii române este cunoscut mai ales datorită operei sale autobiografice „Amintiri din copilărie”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău