FOTO | Zelenski anunță că 49 de ucraineni au fost eliberați de ruși, într-un nou schimb de prizonieri: Trebuie să-i aducem pe toți acasă

  • 13 Septembrie 19:39
FOTO | Zelenski anunță că 49 de ucraineni au fost eliberați de ruși, într-un nou schimb de prizonieri: Trebuie să-i aducem pe toți acasă

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat, vineri, că Ucraina a recuperat 49 de cetățeni ținuți captivi de ruși, inclusiv 23 de femei, într-un nou schimb de prizonieri, relatează Kyiv Independent.

Printre cei eliberați se numără membri ai Forțelor Armate, Gărzii Naționale, Poliției Naționale și ai grănicerilor și civili, transmite Digi24

Potrivit Comandamentului de Coordonare pentru Tratamentul Prizonierilor de Război, 23 dintre persoanele eliberate sunt femei, inclusiv civile arestate înainte de invazia rusă.

Leniye Umerova, o tânără tătară care a fost reținută de Rusia la frontiera ruso-georgiană în 2022, când a mers în Crimeea ocupată pentru a-și vizita tatăl bolnav de cancer, se numără printre persoanele eliberate.

Medicul militar și erou al Ucrainei Viktor Ivchuk și Ivchuk, colonel al forțelor armate și șef al unui spital militar din Mariupol, care a fost ținut captiv de Rusia din aprilie 2022, au fost de asemenea eliberați. 

„Trebuie să aducem acasă toți soldații și civilii noștri”, a declarat Zelenski.

Printre prizonierii eliberați se numără și 15 soldați ai Brigăzii Azov, 13 marinari, opt membri ai Forțelor Armate, doi polițiști și patru grăniceri.

Aceasta este a 56-a operațiune de schimb de prizonieri, de la începutul războiului, ceea ce duce numărul total de ucraineni eliberați la 3.569, conform Ombudsmanului Dmytro Lubineț.

Kievul își propune să realizeze un schimb de prizonieri „toți pentru toți”, care a fost unul dintre subiectele summitului de pace din Elveția de la jumătatea lunii iunie.

[gallery ids="244182,244183,244184"]
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Mon
19
Arhivă Radio Chișinău