FOTO/VIDEO | Sute de hectare de semănături și mai multe gospodării din nordul R.Moldova, afectate de ploile abundente

  • 20 Mai 2019 10:17
FOTO/VIDEO | Sute de hectare de semănături și mai multe gospodării din nordul R.Moldova, afectate de ploile abundente

Ploile de sâmbătă au distrus câteva sute de hectare de semănături, iar mai multe gospodării din nordul Republicii Moldova au fost afectate și oamenii au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a pompa apa.

Ploaia a făcut prejudicii și în raionul Dondușeni. În localitatea Arionești de pe acoperișul a două depozite cerealiere  au fost smulse și deteriorate aproape 400 de foi de ardezie, iar barajele a patru bazine acvatice au fost avariate.

În satul Dondușeni precipitațiile au afectat circa 120 hectare de porumb, iar în localitatea Parcova au fost afectate barajele de protecție a două bazine acvatice.

Ploaia a făcut prejudicii și în localitățile Târnova și Elizavetovca, unde au fost prejudiciate 10 hectare  de semănături și 20 hectare de porumb. În raionul Sîngerei precipitațiile torențiale au distrus circa 100 hectare de semănături.

În localitățile Donici și Camenca  din raionul Orhei, precipitațiile au deteriorat un  drum local și au fost înnămolite 60 de grădini.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cele mai afectate localități au fost în nordul R. Moldova, unde salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din beciuri și subsoluri, iar comisiile teritoriale excepționale sunt antrenate pentru estimarea prejudiciilor.

Pompierii îndemnă gestionarii bazinelor acvatice să monitorizeze strict starea digurilor de protecție pentru prevenirea inundațiilor.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău