FOTO/VIDEO | Proteste la Hong Kong: Se cântă "God Save the Queen", pentru a cere ajutorul Marii Britanii

  • 15 Septembrie 2019 11:11
FOTO/VIDEO | Proteste la Hong Kong: Se cântă

În ciuda interdicției impuse de autorități, protestatarii își continuă manifestațiile în Hong Kong. Sute de protestatari s-au oprit duminică la Consultatul Marii Britanii, au cântat "God Save the Queen" și au cerut fostei puteri coloniale să facă presiuni asupra Chinei pentru garantarea drepturilor și libertăților.

Fosta colonie britanică a fost zguduită de mișcări masive pro-democrație, protestele izbucnite la începutul verii degenerând adesea în violențe, manifestanții fiind furioși din cauza amestecului Chinei în treburile interne, în ciuda promisiunii legate de respectarea statutul de autonomie al orașului, după 1997.

"Promisiunea o singură țară, două sisteme este moartă”, au strigat demonstranții, potrivit Euronews.

În condițiile în care tot mai mulți tineri din Hong Kong vor să părăsească orașul, unii activiști spun că Marea Britanie ar trebui să schimbe statutul celor care dețin pașapoarte de cetățeni de naționalitate britanică din fostele colonii, categorie care a fost introdusă după ce Hong Kong a revenit sub autoritatea Chinei.

Pașapoartele permit o ședere în Regat de șase luni, dar nu garantează dreptul de a trăi și de a munci în Marea Britanie.

Manifestații au avut loc și în fața ambasadei SUA, unde demonstranții au cântat imnul american și au solicitat, din nou, ca Washingtonul să facă presiuni asupra Beijingului.

Sursa: HotNews.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău