FOTO / VIDEO | Ploaia din seara de 30 august a făcut ravagii în capitală. Angajații IGSU, IGP, IGC au participat la lichidarea consecințelor, stingerea unui incendiu dar și la deblocarea cetățenilor de pe străzile inundate

  • 31 August 2022 08:24
FOTO / VIDEO | Ploaia din seara de 30 august a făcut ravagii în capitală. Angajații IGSU, IGP, IGC au participat la lichidarea consecințelor, stingerea unui incendiu dar și la deblocarea cetățenilor de pe străzile inundate

Ploaia torențială din seara de 30 august a inundat mai multe străzi din capitală, iar câteva mașini au rămas blocate pe strada Albișoara printre care și o ambulanță.

Conform datelor IGSU, salvatorii și pompierii intervin de urgență la lichidarea consecințelor în urma condițiilor meteorologice nefavorabile înregistrate în seara zilei de 30 august. Pentru deblocarea autovehiculelor blocate după ploaia torențială și efectuarea lucrărilor de pompare apei sunt antrenați 24 echipaje cu efectiv de 103 de salvatori. Astfel, pe strada Albișoara din capitală, anajații IGSU au intervenit pentru a tracta din apă un autobuz de rută cu peste 20 de pasageri.

Tot aici, angajații IGSU au venit în ajutor unui echipaj de medici, care a rămas blocat în apă într-o amulanță cu o femeie însărcinată.

Salvatorii au evacuat femeia într-un loc sigur, viața acestei fiind în afara pericol. Totodată, salvatorii au evacuat din ambulanța echipamentul specializat de prim ajutor inclusiv defibrilatorul.

Totodată, pompierii au fost solicitați pentru efectuarea lucrărilor de pompare apei pe străzile Gh. Madan, Braniștii, Columna, Moara Roșie, D. Cantemir, Kiev din municipiul Chișinău. În urma rafalelor de vănt salvatorii au intervenit pentru defrișarea copacilor căzuți în raionul Criuleni. In total, la moment, pentru gestionarea situației în urma precipitațiilor abundente sunt antrenate 28 ecihpaje de intervenție din cadrul Inspectoratului cu 115 salvatori și pompieri.

 

În noaptea de 30 august zeci de echipaje și angajați ai subdiviziunilor MAI (IGSU, IGP, IGC) au fost implicați în activități de tractare a autoturismelor, gestionare a traficului, pompare a apei, stingere a incendiilor și acordare a ajutorului cetățenilor blocați pe străzile inundate atât din capitală, cât și din țară.

În seara zilei de 30 august, pompierii IGSU au intervenit de urgență conform numărului sporit de intervenție după ce acoperișul Asociației nevăzătorilor din municipiul Chișinău de pe strada Columna 101 a fost afectată de flăcări. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 21:11. Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că focul a cuprins o suprafața de circa 600 m2. Pentru lichidarea arderii întreaga garnizoana IGSU din municipiul Chișinău a fost ridicată pe alertă. Arderea a fost localizată la ora 22:29. La moment 21 de echipaje de intervenție cu 72 salvatori și pompieri efectiv de trupă și comandă lucrează la fața locului pentru lichidarea incendiului. Victime nu au fost raportate. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău