FOTO/ViDEO | O nouă unitate de salvatori și pompieri, inaugurată la Taraclia, cu suportul armatei SUA

  • 15 Septembrie 2019 10:53
FOTO/ViDEO | O nouă unitate de salvatori și pompieri, inaugurată la Taraclia, cu suportul armatei SUA

O nouă unitate de salvatori și pompieri a fost inaugurată sâmbătă, 14 septembrie în municipiul Taraclia din sudul Republicii Moldova.

La ceremonia oficială au fost prezenți premierul Maia Sandu, ambasadorul Statelor Unite la Chișinău Dereck J. Hogan, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general–maior Mihail Harabagiu, reprezentanți ai autorităților publice locale.

Oficialii au vorbit despre cooperarea între Rep. Moldova și SUA care au contribuit la edificarea remizei la Taraclia pentru asigurarea securității antiincendiare, prevenirea și lichidarea situațiilor  de risc în cele 27 de localități ce vor fi deservite de noua unitate de salvatori și pompieri, potrivit unui comunicat transmis de IGSU

La construcția unității de la Taraclia, Comandamentului Forțelor Armate ale SUA a contribuit cu 422 000 de dolari americani, iar autoritățile publice locale achiziționat mobilier în sumă de 240 000 lei.

Stația dispune de birouri de lucru, boxe pentru autospecialele de intervenție, dar și un turn de instruire necesar pentru pregătirea și antrenarea practică a salvatorilor.

Unități similare deschise cu suportul forțelor armate a SUA au fost inaugurate la Căușeni, Basarabeasca, Soroca, Edineț și Cahul, se mai arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău