FOTO/VIDEO | Liderul nord-coreean, într-o vizită neanunțată în China, cu trenul blindat, chiar de ziua lui

  • 08 Ianuarie 2019 11:53
FOTO/VIDEO | Liderul nord-coreean, într-o vizită neanunțată în China, cu trenul blindat, chiar de ziua lui

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ajuns la Beijing, însoțit de soția sa, Ri Sol-ju, pentru o vizită neanunțată, la invitația președintelui chinez Xi Jinping, transmite BBC.

Vizita, care se va încheia în 10 ianuarie, vine în contextul negocierilor pentru un al doilea summit între Kim Jong-un și președintele american Donald Trump. Cei doi lideri au avut o intrevedere istorică, în iunie anul trecut.

Kim Jong-un a călătorit cu trenul său blindat până în China, fiind însoțit de soția sa, Ri Sol-ju, dar și de câțiva oficiali de la Phenian. De altfel, agenția de știri Yonhap din Coreea de Sud a semnalat că un tren nord-corean a fost văzut trecând frontiera.

Zeci de vehicule de securitate și oficiali au blocat drumurile în jurul gării din orașul de frontieră Dandong.

De asemenea, turiștii cazați la hotelul din Dandong nu au avut permisiunea să intre în încăperile cu vedere la frontieră, iar potrivit agenției de știri Kyodo acest lucru reprezintă "o decizie aparentă pentru a preveni vederea trenului prezidențial".

Potrivit BBC, trenul blindat folosit de Kim Jong-un seamănă cu cel folosit de tatăl său, Kim Jong-il, în timpul vizitelor sale din 2011 în China și Rusia.

FOTO/VIDEO | Liderul nord-coreean, într-o vizită neanunțată în China, cu trenul blindat, chiar de ziua lui

Astăzi Kim Jong-un ar împlini 35 de ani, dar data nașterii sale nu a fost confirmată niciodată de Phenian.

Vizita liderului nord coreean în China este a patra în mai puțin de un an, Beijingul fiind un aliat diplomatic important pentru Coreea de Nord, dar și principalul său partener comercial.

"Kim Jong-un dorește să reamintească administrației Trump că are și alte opțiuni diplomatice și economice pe lângă ceea ce Washington și Seoul pot să ofere", a explicat Harry Rehn, directorul Departamentului de Studii de Apărare al Centrului pentru Interes Național, pentru Reuters.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău