FOTO/VIDEO | Confruntări între protestatari și forțele de ordine continuă în Armenia

  • 21 Aprilie 2018 14:14
FOTO/VIDEO | Confruntări între protestatari și forțele de ordine continuă în Armenia

Armenii continuă protestele la Erevan, manifestând împotriva desemnării fostului președinte Serj Sargsyan (2008-2018) pentru funcția de premier al Armeniei.

Potrivit agenției News.am, preluată de Rador, sâmbătă dimineață, în centrul Erevanului au avut loc confruntări între polițiști și protestatari, care continuă să blocheze circulația pe străzile capitalei.

FOTO/VIDEO | Confruntări între protestatari și forțele de ordine continuă în Armenia Sursa FOTO: Oleg Panfilov / twitter

Armenii au recurs la această formă de protest după ce liderul opoziției, deputatul Nikol Pashinyan, a făcut apel la nesupunere civică și a îndemnat șoferii să blocheze drumurile. Potrivit presei, mulți șoferi își abandonează mașinile pe străzile capitalei, blocând circulația.

Pe 17 aprilie, ziua în care Parlamentul Armeniei a votat pentru ca fostul președinte Serj Sargsyan să fie învestit în funcția de prim-ministru, liderul partidului de opoziție „Tratatul Civic” și președintele grupului parlamentar „Elk”, Nikol Pashinyan, a anunțat începutul „revoluției de catifea” în Armenia, pe care a calificat-o drept o mișcare de protest „fără vărsare de sânge”.

FOTO/VIDEO | Confruntări între protestatari și forțele de ordine continuă în Armenia Sursa FOTO: twitter / РБ головного мозга
Miting în Piața Republicii din Erevan

În pofida apelurilor autorităților de a iniția un dialog politic, în timpul demostrațiilor, opozanții continuă să ceară schimbarea puterii în Armenia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău