FOTO/VIDEO | Cetățeni ai R.Moldova, printre primii reținuți în Ucraina pentru afișarea panglicii Sf.Gheorghe

  • 20 Mai 2017 14:42
FOTO/VIDEO | Cetățeni ai R.Moldova, printre primii reținuți în Ucraina pentru afișarea panglicii Sf.Gheorghe

Activiștii ucraineni au reținut la Odesa o mașină pe antena căreia era afișată panglica „Sfântului Gheorghe”, interzisă oficial în Ucraina. Proprietarii acesteia s-au dovedit a fi cetățeni ai Republicii Moldova.

Incidentul s-a produs vineri, 19 mai, potrivit portalului InfoResist.org.

„Am remarcat o mașină cu simboluri interzise – panglica Sf.Gheorghe. Proprietari ai mijlocului de transport s-au dovedit a fi cetățeni moldoveni. Mai întâi ei spuneau că asta copiii ar fi legat-o, iar mai târziu au schimbat versiunea, cum că automobilul ar fi arendat și ei nu știu de ce atârnă un simbol al terorismului rusesc”, a scris pe Facebook fostul șef al filialei „Pravîi Sektor” din Odesa, Serghei Sternenko.

Activiștii au purtat cu oaspeții o „discuție explicativă”, după care au chemat poliția, pentru a întocmi un protocol privind săvârșirea unei infracțiuni administrative.

De asemenea, aceștia au spart roțile automobilului, precizează sursa citată.

Marți, Rada Supremă de la Kiev a adoptat o modificare la Codul Administrativ, prin care a interzis confecționarea sau portul panglicii Sf.Gheorghe, precum și oricăror obiecte care conțin imaginea acesteia. Încălcarea acestei prevederi este pedepsită cu amendă în valoare de la 100 până la 200 de dolari sau arest administrativ pe un termen de 15 zile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău