FOTO/VIDEO | 30.000 de oameni asistă la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului, la București

  • 25 Noiembrie 2018 11:11
FOTO/VIDEO | 30.000 de oameni asistă la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului, la București Sursa FOTO: HotNews.ro

Aproximativ 30.000 de oameni și 2000 de invitați asistă duminică dimineața la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului, printre oficialitățile prezente numărându-se premierul Viorica Dăncilă și președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, precum și numeroși oameni politici și de cultură.

Mulți dintre cei care asistă la eveniment pe platoul din fața Catedralei Mântuirii Neamului au venit, din toată țara, îmbrăcați în costume populare și cu steaguri tricolore și ale Patriarhiei, relatează Agerpres.

Slujba Acatistului Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina a început în fața impozantului edificiu la ora 8,00 și a continuat în fața Sfintei Mese a Altarului Catedralei Naționale, la ora 9,00, cu Slujba de Sfințire a Altarului Catedralei Naționale.

Slujba de sfințire este oficiată de Patriarhul Ecumenic, Bartolomeu, Patriarhul BOR, Daniel, Mitropolitul de Patra, Hrisostom, membrii ai Sfântului Sinod al BOR, preoți și diaconi.

La sfârșitul slujbei se va citi Actul de sfințire.

Sfânta Liturghie a început la ora 10.30 și va fi săvârșită în interiorul Catedralei Naționale. La ora 13.00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și racla cu moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina vor fi așezate la ieșirea din Sfântul Altar al Catedralei Naționale pentru a fi cinstite de către credincioși, după închinarea acestora în Sfântul Altar. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău