FOTO/VIDEO | „1918 – Când toți românii au zis Da!” la Drochia. „România Mare a salvat Basarabia de „ciuma roșie”

  • 17 Octombrie 2018 14:27
FOTO/VIDEO | „1918 – Când toți românii au zis Da!” la Drochia.  „România Mare a salvat Basarabia de „ciuma roșie”

La Biblioteca publică raională din orașul Drochia care are numele omului de cultură Iulian Filip s-a încheiat cea de-a V-a întâlnire din cadrul Caravanei Radio România Chișinău „1918 – Când toți românii au zis Da!” la care au participat zeci de bibliotecari, precum și toți cei care au dorit să afle mai multe despre Marea Unire.

Invitatul special al acestei ediții a fost jurnalistul și comentatorul Vlad Țurcanu care a vorbit despre actul Unirii de la 1918 și lecțiile pe care ar trebui să le învățăm. Tema conferinței a fost ”Unirea de la 1918 din perspectiva actuală – lecții pentru prezent”. Vlad Țurcanu a evidențiat importanța principalilor lideri ai Unirii de la 1918, a subliniat, în primul rând, evenimentele importante din perioada interbelică și faptul că România Mare a salvat Basarabia de ororile sau „ciuma roșie”. 

Printre invitații speciali din localitate a fost istoricul și pictorul, Alexandru Bobeica. El este autorul mai multor cărți, inclusiv una despre Sfatul Țării, „Republica Moldova - între seceră, ciocan și nicovală”. Publicul a fost foarte receptiv și a adresat multe întrebări, cum ar fi despre ce ar trebui să facem ca Unirea între R. Moldova și România să aibă loc.

Proiectul ”1918 – Când toți românii au zis Da!”, prevede organizarea unor conferințe și mese rotunde în mai multe centre urbane din Republica Moldova cu participarea unor istorici, oameni de cultură sau jurnaliști care vorbesc despre impactul și importanța Marii Uniri de la 1918 pentru românii basarabeni.

Până acum, Caravana Radio România Chișinău a trecut prin Briceni, Edineț, Soroca și Cahul.

Comunicările pot fi audiate de ascultătorii noștri duminica, începând cu ora 11.00 și pot fi urmărite pe site-ul nostru www.radiochisinau.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău