FOTO | Vameșii postului vamal intern Bălți au depistat circa 4 000 de trandafiri nedeclarați

  • 06 Februarie 2017 17:20
FOTO | Vameșii postului vamal intern Bălți au depistat circa 4 000 de trandafiri nedeclarați

Un agent economic autohton este documentat de către serviciile specializate ale Vămii pentru declarare neautentică a bunurilor importate. Mai multe loturi de plante perene ornamentale de diferite specii nedeclarate au fost depistate în urma unui control efectuat de către angajații postului vamal intern Bălți și inspectorii Echipelor Mobile la data de 3 februarie curent în depozitul aflat în proprietatea acestuia.

Încălcarea a fost relevată în cadrul verificărilor documentare, inclusiv a actului de cântărire, fiind  constatată o divergență dintre greutatea indicată în actele de însoțire și cea stabilită de facto, motiv pentru care a fost luată decizia deplasării la locul de depozitare a bunurilor pentru efectuarea unui control fizic detaliat. În rezultatul inventarierii, angajații vamali au depistat 3 860 bucăți de trandafiri, 600 de crizanteme și 390 de fire de gerbera care nu erau indicate în declarația vamală, urmărindu-se astfel eschivarea de la achitarea integrală a drepturilor de import.

Tot de către angajații postului vamal intern Bălți a fost prevenită o tentativă de plasare pe piață a bunurilor de uz personal folosite, care fac parte din categoria mărfurilor interzise pentru importare. Acestea erau disimulate printre alte loturi de mărfuri de tip second-hand aduse din Germania de către un agent economic autohton.

Depistarea a avut loc în rezultatul controlului fizic efectuat în compartimentul marfar al autocamionului care transporta marfa respectivă, fiind descoperiți mai mulți saci cu ciorapi uzați, în cantitate totală de 4834 de kg, care, conform HG 427 din 07.06.2001, reprezintă mărfuri prohibite, nefiind permisă introducerea lor pe teritoriul Republicii Moldova.

Conform prevederilor legale, bunurile prohibite reținute urmează a fi scoase în mod obligatoriu de pe teritoriul Republicii Moldova, iar cheltuielile aferente acestei proceduri vor fi suportate de către agentul economic în cauză, care este actualmente cercetat de către serviciile specializate ale Vămii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău