FOTO | Un bust al Regelui Ferdinand Întregitorul a fost inaugurat și sfințit în satul Curatura, raionul Șoldănești

  • 12 Octombrie 2023 11:01
FOTO |  Un bust al Regelui Ferdinand Întregitorul a fost inaugurat și sfințit în satul Curatura, raionul Șoldănești

Pe 10 octombrie a fost sfințit bustul Regelui Ferdinand I din satul Curatura, raionul Șoldănești. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Consulatul General al României la Bălți.

Evenimentul a început la ora 13:00 cu intonarea de către Fanfara Poliției de Frontieră, a imnul Republicii Moldova și a altor cântece patriotice, după care a urmat sfințirea monumentului de către preotul paroh al bisericii din localitate Vadim Rusu și de preotul militar al raionului, Igor Ceban, paroh al bisericii „Minunea Sfântului Mihail” din satul Cobâlea, dar neapărat cu corul din Curătura.

După oficierea acestei slujbe religioase, a venit cu un cuvânt de salut a celor prezenți, din partea Consiliului raional Șoldănești, șefa Direcției învățământ Șoldănești, Violeta Popa. 

De asemenea au vorbit la temă: primarul orașului Rezina, Simion Tatarov, dar și oaspetele principal al acestui eveniment, Excelența Sa, consulul general al României la Bălți, Petrișor-Ionel Dumitrescu, care a subliniat importanța acestui eveniment, mulțumind pentru implicare

A urmat un concert din partea ansamblului folcloric din localitate „Țărăncuța” (conducător artistic Olga Bulai și director al casei de cultură Scripnic Snejana). A fost un concert deosebit, toți oaspeții rămânând plăcut surprinși de evoluarea copiilor din acest ansamblu.

Toată sărbătoarea s-a încheiat cu depunerea de flori la monument.

La eveniment au participat membrii A.O. Monumentum, colectivul Direcției învățământ Șoldănesti, reprezentantul Secției Cultură, Tineret și Sport Șoldănești, ai Primăriei orașului Rezina, Fanfara Poliției de Frontieră, colectivul pedagogic al Gimnaziului Alcedar, locuitorii ai satelor Alcedar și Curătura.

 


Monument

 


 

 


Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău