FOTO | Ultimele date cu privire la situația din țară. Acțiunile echipelor de intervenție

  • 23 Aprilie 2017 11:59
FOTO | Ultimele date cu privire la situația din țară. Acțiunile echipelor de intervenție Facebook.com/Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI

Potrivit datelor operative ale celulei de criză din cadrul Serviciului PC SE, în această dimineață, la ora 06:00, mai rămâneau parțial deconectate de la energia electrică 244 de localități din 12 raioane: UTA Găgăuzia (38), Ialoveni (7), Criuleni (1), Strășeni (1), Ștefan Vodă (1), Hâncești (3), Cantemir (46), Taraclia (28), Cimișlia (28), Leova (39), Căușeni (15), Anenii Noi (13), Cahul (24).

La lucrările de restabilire sunt antrenate echipele specializate. În ultimele 24 de ore, în municipiul Chișinău, salvatorii, carabinierii și soldații Ministerului Apărării au acționat pentru deblocarea de crengi și copaci rupți în 105 curți ale blocurilor locative. La ceste lucrări, au fost implicate forțe din cadrul Administrației publice locale (Direcția locative comunală, Spații verzi, Exdrupo, Lumteh, Regia Transport Electric Chișinău, preturile din sectoare din cadrul mun. Chișinău, cu 1081 persoane și 107 unități tehnică, dar și forțele instituțiilor de forță, în componența Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale - 100 angajați și 9 unități tehnică din cadrul Detașamentelor salvatori și pompieri ale mun. Chișinău; Departamentul Trupelor de Carabinieri - 190 carabinieri și Armata Națională.
 
În total, a acționat un efectiv de 417 persoane cu 18 unități de tehnică grea. Efectivul și tehnica au activat în 4 grupe fiind dispersate în 4 sectoare ale orașului Chișinău. Pe parcursul zilei de 22 aprilie s-au efectuat lucrări de curățare a albiei Râului Bâc de-a lungul străzii Albișoara pentru a face posibilă scurgerea apei. Aici au fost antrenate forțe în număr de 132 persoane (DSE Chișinău, militari, carabinieri și ÎM Spații Verzi), cu unități de tehnică și echipament necesar.
 
În continuare, cetățenii sunt atenționați să fie foarte prudenți în aceste condiții și să asculte indicațiile autorităților. Celulele de criză republicană și municipală vor continua să lucreze în regim non-stop, pentru recepționarea apelurilor din partea cetățenilor și luarea deciziilor. Serviciile de urgență la care cetățenii sunt îndemnați să sune - 901 și 902.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău