FOTO | SIS a oferit DETALII despre mercenarul moldovean care a participat la luptele din regiunea separatistă a Ucrainei

  • 19 Aprilie 2019 11:08
FOTO | SIS a oferit DETALII despre mercenarul moldovean care a participat la luptele din regiunea separatistă a Ucrainei Moldova.org

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au reținut un cetățean al R.Moldova în urma mai multor acțiuni de investigații.

Potrivit unui comunicat al SIA, persoana este bănuită că ar fi acordat sprijin logistic unităților de mercenari de partea entităților separatiste din autoproclamata republică populară Luhansk.

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, s-a aflat, în perioada 2014-2015, pe teritoriul regiunii Lugansk din Ucraina, fiind înrolat în așa-numita formațiune „Волчья стая”, unde a activat cu indicativul „Zahar”. Acesta era responsabil de aprovizionarea cu echipament militar, inclusiv mitraliere, a unităților militare din regiunea separatistă din Ucraina. La fel, identifica diversioniști  și verifica fizic mijloacele de transport.  În timpul audierilor, persoana reținută și-a recunoscut integral vina.

De asemenea, SIS informează că bărbatul  a plecat din R.Moldova în 2012, iar începând cu 2014 până în 2015 s-a  înrolat benevol în calitate de mercenar, din considerente ideologice. După părăsirea zonei separatiste, acesta s-a aflat pe teritoriul Federației Ruse.

El a fost reținut pentru 72 de ore, pe numele acestuia fiind inițiată cauză penală în baza articolului 141 din Codul Penal care se referă la activitatea mercenarilor. În cazul în care îi va fi demonstrată vinovăția, persoana riscă pedeapsa cu privațiune de libertate de la 3 la 7 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău