FOTO | Singura clasă cu predare în limba română din raionul Ceadîr-Lunga a primit o donație de manuale din partea României. Daniel Ioniță: Studiind limba română elevii vor avea în viitor mai multe perspective și oportunități

  • 18 Septembrie 2020 11:08
FOTO | Singura clasă cu predare în limba română din raionul Ceadîr-Lunga a primit o donație de manuale din partea României. Daniel Ioniță: Studiind limba română elevii vor avea în viitor mai multe perspective și oportunități

Ambasada României la Chișinău a donat mai multe seturi de manuale școlare pentru singura clasă de predare în limba română din raionul Ceadîr-Lunga. Este vorba despre manuale de limbă și literatură română pentru clasele I – IV-a. La eveniment a participat și ambasadorul României în Republica Moldova, Excelența Sa, Daniel Ioniță.

La liceul teoretic Nr.2 din orașul Ceadîr-Lunga, în acest an de studii, a fost deschisă prima clasă cu predare în limba română. În clasa I au fost înscriși 26 de elevi, majoritatea de naționalitate găgăuză. Administrația liceului ne-a spus că inițiativa de a studia în limba română aparține părinților. Nu este ușor, recunoaște profesoara, Inga Svealcovschi, însă, elevii se descurcă destul de bine, deși nici ei, nici părinții lor nu cunosc limba română.

Sunt 26 de copii care sunt majoritatea de naționalitate găgăuză și sunt doi de naționalitate bulgară și este o elevă de naționalitate rusă. Ei și părinții nu cunosc limba română. Pentru ei este ca o limbă străină. Chiar mi-am dorit demult aceste manuale. Din internet scoteam multă informație utilă pentru elevi. Chiar le vom utiliza, a spus profesoara, Inga Svealcovschi.

Donația de manuale școlare vine să ajute profesorii și elevii în procesul educațional, a menționat Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. El a menționat că studiind limba română elevii vor avea în viitor mai multe perspective și oportunități.

Plecăm cu o imensă bucurie, bucurie care a fost întărită de speranța că limba română va fi învățată frumos la Ceadîr – Lunga așa cum copii aceștia ne-au demonstrat-o. Pentru a vă ajuta în procesul educațional, de la Ambasada României ne-am permis să vă aducem mici daruri care constau în manuale de predare a limbii române: manual pentru clasa I, manual pentru clasa a II-a, manual pentru clasa a III-a, Limba și Literaura Română pentru clasa a IV-a și totodată, Limba și Literatura Română pentru clasa a IV-a, semestrul al II-lea. Deci, încercăm cu aceste manuale să acoperim necesarul de carte pentru acești copii minunați.

Administrația liceului ne-a comunicat că examinează posibilitatea deschiderii mai multor clase în care să se studieze în limba română începând cu anul viitor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău