FOTO | Serviciul vamal a primit 97 de mașini noi

  • 26 Decembrie 2017 16:08
FOTO | Serviciul vamal a primit 97 de mașini noi

97 de automobile procurate pentru dotarea birourilor vamale au fost transmise astăzi Serviciului Vamal, în cadrul unei ceremonii în Piața Marii Adunări Naționale. Automobilele au fost achiziționate din bugetul de stat, pentru aceasta fiind alocate aproximativ 20 de milioane de lei. Astfel, parcul auto al Serviciului Vamal s-a reînnoit în proporție de 50%. 

Cele 97 de automobile au fost expuse în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, lângă bradul de Crăciun. În cadrul unei ceremonii oficiale, cu participarea premierului Pavel Filip, cheile automobilelor le-au fost înmânate șefilor serviciilor vamale din zonele de sud, nord și centru ale Republicii Moldova. Pavel Filip nu a rata ocazia să laude activitatea Serviciului Vamal, subliniind că anul acesta instituția și-a sporit contribuția la bugetul de stat.

Serviciul Vamal, prin contribuția sa și activitatea, a adus la bugetul statului aproximativ cu 18 procente mai mult decât anul trecut, ceea ce înseamnă peste 3 miliarde de lei. Sunt, din punctul meu de vedere, și rezultate ale reformelor pe care le-am început acum doi ani.”

Parcul de automobile al Serviciului Vamal a fost înnoit odată cu această achiziție, în proporție de 50 la sută, a precizat directorul general al instituției, Vitalie Vrabie.

„Noi am reușit să reînnoim 50 la sută din parcul de autoturisme al Serviciului Vamal. Deja în anii viitori vom face achiziții mai punctuale de autoturisme care sunt mai specifice, pentru chinologi, pentru organele de urmărire penală din cadrul serviciilor operative, pentru laborator, dar mare achiziție a fost făcută acum.”

Angajații Serviciului Vamal spun că noile automobile le vor asigura mobilitatea și îi vor ajuta să își facă munca mai bine.

„Chiar sunt binevenite, reieșind din faptul că până acum am avut mașini deja uzate, Vaz, Jiguli, din anii 2004, 2005 care deja erau depășite. Sunt destinate mobilității colaboratorilor vamali. Parcul de automobile era deja depășit, uneori nimeream și în pană în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.”

Toate unitățile de transport au fost deja înmatriculate și asigurate, fiind dotate cu sisteme GPS și echipate cu anvelope de iarnă. Automobilele sunt de clasă econom, de tip Dacia Logan, Duster și Scoda Fabia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău