FOTO | Serviciul Vamal a confiscat echipament militar care urma să ajungă la elemente diversioniste în Europa

  • 26 Iulie 2017 09:54
FOTO | Serviciul Vamal a confiscat echipament militar care urma să ajungă la elemente diversioniste în Europa

Serviciul de Informații și Securitate în comun cu Serviciul Vamal și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au desfășurat o operațiune în cadrul căreia au identificat și ridicat un lot de uniforme și accesorii militare, fără acte de proveniență. Echipamentul militar urma să ajungă la elemente diversioniste ale căror zonă de operare cuprinde spațiul european, în special regiunea Balcani.

Acțiunea a avut loc la ieșire din Republica Moldova, în punctul de trecere Leușeni. Lotul de marfă a fost identificat într-un autocar specializat în transportarea coletelor spre Europa.

Urmare a verificării mijlocului de transport a fost stabilit că, în afară de uniforme militare, lotul mai conținea căști, veste tactice, ceasuri, lanterne și produse alimentare în ambalaj militar, toate  cu inscripții în limba rusă. Persoanele care însoțeau coletele nu au putut argumenta proveniența echipamentului și destinația acestuia.

Investigațiile prealabile denotă că uniformele și accesoriile militare au fost fabricate în Federația Rusă și  introduse pe teritoriul țării din transnistria. În cadrul cercetărilor a fost stabilit că acestea urmau să ajungă în Bratislava, Republica Slovacă. Este verificată versiunea vânzării echipamentului militar din depozitele de armament ale fostei armate a 14-a.

De menționat că asemenea cazuri au mai avut loc în perioada 2014-2015, atunci când Serviciul de Informații și Securitate de comun cu Procuratura Generală au reținut loturi de echipament și armament din regiunea transnistreană.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale la a dispus pornirea urmăririi penale conform art. 248 Cod penal. Cazul este cercetat în continuare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău