FOTO | Șase autovehicule noi au intrat în dotarea Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal

  • 29 August 2019 11:45
FOTO | Șase autovehicule noi au intrat în dotarea Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal

Activitatea de intervenție la hotare a Poliției de Frontieră a primit un suport imens din partea Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM). Declarația aparține lui Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră, și a fost făcută la ceremonia de donație a șase automobile din partea EUBAM către Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal, transmite IPN.

„Nu este prima donație din partea misiunii EUBAM. Este un suport enorm pentru activitățile noastre de intervenție, atât la frontiera verde, cât și în punctele de trecere a frontierei de stat”, a declarat Rosian Vasiloi.

Șeful Poliției de Frontieră a menționat că, la rândul lui,  Guvernul Republicii Moldova va procura tehnică specială și de mobilitate pentru a asigura securitatea frontierei de stat.

Despre utilitatea donației a vorbit și Iurie Ceban, directorul interimar al Serviciului Vamal. „Evenimentul de astăzi este încă o confirmare a bunei colaborări între Serviciul Vamal și alte instituții de stat cu Misiunea Europeană de Asistență la Frontieră”, a spus Iurie Ceban.

Cheile mașinilor au fost oferite de Slawomir Pichor, șeful misiunii EUBAM, care a menționat că donația va întări securitatea la frontiera Republicii Moldova și la modernizarea serviciilor vamale oferite la hotare.

După ceremonie și alocuțiunile oficialilor, a avut loc o demonstrație de intervenție a echipelor mobile ale Poliției de Frontieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău