FOTO | Rusia: Incendiu de proporții la o fabrică din Sankt Petersburg

  • 12 Aprilie 2021 17:19
FOTO | Rusia: Incendiu de proporții la o fabrică din Sankt Petersburg

Un incendiu de proporții s-a declanșat luni la o fabrică istorică din Sankt Petersburg, flăcări imense și o coloană de fum negru ridicându-se deasupra acestei construcții emblematice din fosta capitală imperială rusă, relatează AFP.

 

"Potrivit informațiilor preliminare, o persoană a murit și două au fost spitalizate", a anunțat Ministerul rus pentru situații de urgență, în timp ce focul continuă să se extindă și devastează mai multe etaje ale "manufacturii Nevski", un vast complex din cărămidă roșie care în parte este încă sit industrial.



Mai devreme, ministerul a declarat pentru AFP că doi pompieri au suferit arsuri pe jumătate din suprafața corpului și că a fost pierdută legătura cu un al treilea. Potrivit aceleiași surse, 40 de persoane au fost evacuate.

O suprafață de peste 4.000 de metri pătrați este pe cale să fie distrusă de flăcări, a afirmat o sursă din serviciile de urgență citată de agențiile de presă ruse.

 



Fontanka.ru, un site local de informații, a difuzat imagini impresionante filmate de o dronă deasupra fabricii, în care se puteau vedea mai multe clădiri total devastate de flăcările care erau vizibile din centrul istoric al orașului.

 



Construită de un industriaș englez în secolul al XIX-lea, "manufactura Nevski" a fost multă vreme una dintre cele mai mari uzine textile din Rusia și URSS. O parte din complex este și în prezent consacrată acestei activități, restul fiind fie abandonat, fie închiriat ca sediu comercial.

Fabrica, situată în sud-estul orașului Sankt Petersburg, este pe lista monumentelor istorice ale regiunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău