FOTO | România a donat R.Moldova încă 96 de microbuze școlare

  • 21 Iulie 2017 14:18
0%
00:00:00
00:00:00

Cele 96 de microbuze donate de România pentru școlile din Republica Moldova au ajuns astăzi la Chișinău. Câțiva beneficiari au primit cheile de la microbuzele donate în cadrul unei ceremonii în prezența premierului moldovean, Pavel Filip și a prim-ministrului României, Mihai Tudose, aflat în vizită la Chișinău.

Microbuzele sunt complet echipate și pregătite pentru introducerea lor în exploatare, partea română suportând, totodată, cheltuielile aferente livrării acestora în Chișinău.

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a mulțumit României pentru sprijinul acordat, în special, în domeniul educației. El a amintit despre proiectele de reparație a sute de grădinițe, despre bursele pe care le oferă guvernul român pentru tinerii din Republica Moldova și despre microbuzele școlare donate.

„Avem în fața noastră 96 de microbuze donate de Guvernul României și care vor duce în continuare elevii spre școală. Este a doua tranșă pentru Republica Moldova, prima dată au fost acordate 100. Și zic că este important, pentru că în contextul reformei din educație și optimizării școlilor, astfel încât să putem oferi educație de calitate copiilor noștri”, a declarat Pavel Filip.

Premierul României, Mihai Tudose, a subliniat că aceste proiecte au scopul de a întări legăturile umane între cele două state.

„Începând de la grădinițe, ajungând la școli, la transporturi și accesul la educație, care este foarte important, culminând cu acele burse acordate de Guvernul României studenților din Republica Moldova, nu fac altceva decât să întărească legăturile dintre cele două țări, dar la nivel uman”, a declarat Mihai Tudose.

În cadrul ceremoniei, au fost înmânate cheile pentru doi dintre beneficiari, între care se numără și una dintre școlile românești din stânga Nistrului, liceul ”Evrika” din Râbnița. Menționăm că unul din cele 96 de microbuze este destinat transportului persoanelor cu mobilitate redusă, echipat cu două locuri speciale — fotolii rulante, după cum informa anterior Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene de la București.

În septembrie 2014, Guvernul României a mai donat Republicii Moldova 100 de microbuze școlare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău