FOTO | Reacții la îmbulzeala și panica din magazine din cauza COVID-19. Ex-ministru al Sănătății: „Foamea face și bine organismului, pe când patul de reanimare - nu”

  • 10 Martie 2020 22:21
FOTO | Reacții la îmbulzeala și panica din magazine din cauza COVID-19. Ex-ministru al Sănătății: „Foamea face și bine organismului, pe când patul de reanimare - nu” Foto/Facebook/Sergiu Litvinenco

Mai multe imagini apărute pe rețelele de socializare arată că cetățenii se îmbulzesc în magazine pentru a goli rafturile, în contextul apariției noului tip de coronavirus în R.Moldova.

„Pentru toți cei care se tem că vor muri de foame - nu vă îmbulziți în rânduri și magazine. Acesta e mediul perfect de a agăța ușor și rapid coronavirusul în așa aglomerație. Foamea face și bine organismului, pe când patul de reanimare - nu. Fiți raționali și cumpatați și lăsați logica să vă conducă, nu sentimentele de panică”, a atenționat fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco. 

De asemenea, vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platormei Da, Alexandru Slusari avertizează că panica nu ne ajută cu nimic. „În Italia a fost același proces de isterie, cănd toți au dat buzna la supermarketuri. Procesul infectării doar a accelerat de la concentrarea excesivă a populației în magazine. După asta situația doar s-a înrăutățit. produsele au dispărut de pe rafturi. Coronavirusul -  nu !”, a menționat Slusari. 

Și deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a reacționat la aceste imagini. „Calmitatea, igiena personală și responsabilitatea sunt factori decisivi acum. Învălmășeala coroborată cu golirea rafturilor din magazine este exact ceea ce nu ne trebuie acum. Dimpotrivă, trebuie să evităm locurile aglomerate și să stăm mai mult acasă. Haideți să avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jur!”, a spus deputatul PAS. 

FOTO/FACEBOOK/Sergiu Litvinenco

 

 
 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău