FOTO | Protestul de la Chișinău s-a încheiat. Se anunță noi proteste

  • 20 Noiembrie 2016 14:43
FOTO | Protestul de la Chișinău s-a încheiat. Se anunță noi proteste

UPDATE 14.35 | Protestele s-au încheiat. Președintele Mișcării Civice ”Tinerii Moldovei”, Anatol Ursu: ”Chem oamenii de bună credință să rămână uniți și vigilenți. Anunțăm un nou protest pentru ziua în care Igor Dodon va fi învestit. După care vom porni o campanie amplă de colectare de semnături pentru demiterea acestuia.”

UPDATE 14.00 | Protestatarii din PMAN fac coadă la ”microfonul liber” de unde lansează mesaje de încurajare a conaționalilor noștri care protestează în mai multe orașe din Europa și de peste ocean. Aceștia se revoltă împotriva a ceea ce ei au numit ”fraudarea murdară” a rezultatelor alegerilor turului doi de scrutin al alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie. Ei continuă să scandeze ”Demisia!” și ”Jos Dodon!”.

FOTO | Protestul de la Chișinău s-a încheiat. Se anunță noi proteste Facebook.com/Fetcu Iana

FOTO | Protestul de la Chișinău s-a încheiat. Se anunță noi proteste Facebook.com/ Oxana Greadcenco
#votfurat în Amsterdam cu furtună și ploaie

FOTO | Protestul de la Chișinău s-a încheiat. Se anunță noi proteste Facebook.com/ Levinta Iulian
Protestam cu totii in diaspora. De la Bergamo.

FOTO | Protestul de la Chișinău s-a încheiat. Se anunță noi proteste Facebook.com/ Anna Goian

FOTO | Protestul de la Chișinău s-a încheiat. Se anunță noi proteste
„Ai noștri in Polonia”

Sfinta Lucia, Caraibe --- Sintem cu gindul la miile de concetateni din Diaspora care au venit pe 13 Noiembrie la sectiile de vot si nu au putut vota. Sintem alaturi de toti concetatenii care isi doresc alegeri libere si corecte. #votfurat

FOTO | Protestul de la Chișinău s-a încheiat. Se anunță noi proteste Facebook.com/ Alexandru Nartea

UPDATE 13.30 | Protestatar: ”Dacă nu vrem să avem soarta Ucrainei și Crimeei, trebuie să luptăm până la capăt. Igor Dodon este marioneta Moscovei. Cerem SIS să ia atitudine”.

UPDATE 13.20 | Vorbitor: ”Vreau să-i spui lui Igor Dodon că noi suntem o forță. Cerem anularea rezultatelor turului doi de scrutin și organizarea de alegeri repetate. Alegerile trebuie să fie ”curate”. El nu va fi niciodată președintele celor peste 700 de mii de moldoveni care au votat împotriva lui.”

Diaspora Moldovenilor din Australia, Sydney zice nu votului furat!

FOTO | Protestul de la Chișinău s-a încheiat. Se anunță noi proteste Facebook.com/Iulia Stefaniuc‎

UPDATE 13.00 | Organizatorii regretă numărul mic de participanți la acțiunea de protest. Președintele Mișcării Civice ”Tinerii Moldovei”, Anatol Ursu: „ Acum, la Londra s-au adunat mai mulți oameni ca la Chișinău. Asta înseamnă că ne merităm președintele ales”.

#votfurat Chișinău

FOTO | Protestul de la Chișinău s-a încheiat. Se anunță noi proteste

#votfurat Barcelona

FOTO | Protestul de la Chișinău s-a încheiat. Se anunță noi proteste Facebook.com/ Anastasia Condruc

În Cluj-Napoca a început protestul #votfurat. Suntem solidari cu cei de acasă și cu diaspora care nu au putut să își exercite dreptul la vot, scrie utilizatorul Maxim Eni pe Facebook.com.

FOTO | Protestul de la Chișinău s-a încheiat. Se anunță noi proteste Facebook.com/Maxim Eni

Diaspora moldovenilor din Treviso a protestat sâmbătă, 19 noiembrie, împotriva alegerilor fraudate.

FOTO | Protestul de la Chișinău s-a încheiat. Se anunță noi proteste Facebook.com/Elena Bojonca

UPDATE 12.50 | În Piața Marii Adunări Naționale s-au adunat deja câteva sute de persoane. Aici a fost instalat și un microfon liber la care toți doritorii vor putea să-și expună opinia. 

Președintele Mișcării Civice ”Tinerii Moldovei”, Anatol Ursu, a rugat manifestanții să fie vigilenți și să nu se lase antrenați în eventuale provocări.

UPDATE 12.30 | Cu drapele ale Republicii Moldova, României și Uniunii Europene, și pancarte cu mesajul ”Alegeri fraudate!”, ”Nu Dodon!”, ”CEC – demisia!”, ”Dodon nu e președintele meu!”, oamenii continuă să se adune în fața sediului Guvernului. 

Câteva sute de persoane s-au adunat la această oră în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău pentru a protesta față de felul în care s-au desfășurat alegerile pentru fotoliul de președinte în Republica Moldova. 

Manifestanții cer invalidarea rezultatelor alegerilor și organizarea repetată a turului II de scrutin. Printre alte revendicări ale protestatarilor sunt demisia președintei CEC, Alina Russu și a ministrului de externe, Andrei Galbur, majorarea numărului de secții de vot de peste hotare pentru turul repetat, inițierea unui dosar penal care ar examina fraudele comise la alegerile din 13 noiembrie și pedepsirea celor vinovați.

Tot astăzi cetățenii moldoveni stabiliți în peste 20 de orașe din întreaga lume vor organiza flashmob-uri contra modului de organizare a scrutinului, când mii de oameni n-au putut vota pe 13 noiembrie 2016 din cauza numărului insuficient de buletine de vot în secțiile din străinătate.

FOTO | Protestul de la Chișinău s-a încheiat. Se anunță noi proteste

Flashmob-urile organizate de cetățenii moldoveni vor începe aproximativ la aceeași oră. Astfel, aceștia se vor aduna în orașele Mestre, Treviso, Padova, Bologna, Roma, Bolzano, Milano, Torino și Trento din Italia; în Barcelona și Madrid din Spania; în Londra din Marea Britanie; în Dublin din Irlanda; în Bonn și Berlin din Germani; în Bruxelles din Belgia; în Paris din Franța; în Suceava, Cluj-Napoca și București din România; în Horsens și Copenhaga din Danemarca; în capitala statului Luxemburg; în Amsterdam din Olanda și în Geneva din Elveția.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău