FOTO | Protest la Parlament, față de votul uninominal: „Nu vrem deputați de paie”

  • 05 Mai 2017 17:37
FOTO | Protest la Parlament, față de votul uninominal: „Nu vrem deputați de paie”

Reprezentanți ai societății civile și ai partidelor de opoziție au protestat vineri, 5 mai, în fața Parlamentului împotriva modificării sistemului electoral. Ei au purtat pancarte cu mesajul „Nu vrem deputați de paie!”.  

Protestatarii acuză PDM și PSRM de înțelegere și au calificat drept criminală ședința de vineri, 5 mai, a Parlamentului în care au fost votate cele două proiecte.

La Parlament au fost aduși mai mulți polițiști care să asigure ordinea publică.

PPDA și PAS au făcut apel la societate să se pregătească de eventuale proteste.  „Ajustați-vă planurile de weekend. Să fim pregătiți”, a scris președintele Platformei DA, Andrei Năstase. Și Maia Sandu, a îndemnat cetățenii să iasă la protestul organizat de Partidul Dreptate și Adevăr.

Partidul Democrat forțează votarea în prima lectură a sistemului uninominal, prin aceasta arătând că îi este absolut indiferent de părerea partenerilor străini, care au bătut alarma cu privire la pericolul instaurării unei dictaturi, a ignorat Comisia de la Veneția, fără a aștepta raportul sau vizita de documentare a membrilor acesteia, a sfidat apelurile repetate ale instituțiilor europene, ale partidelor de opoziție și ale societății civile, a mai scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău