FOTO | Protest cu iz din râul Bâc, la Primăria Chișinău, organizat de orășenii nemulțumiți de miasmele din Capitală

  • 07 Septembrie 2019 13:17
FOTO | Protest cu iz din râul Bâc, la Primăria Chișinău, organizat de orășenii nemulțumiți de miasmele din Capitală

Protest „mirositor” în dimineața zilei de sâmbătă la Primăria municipiului Chișinău. Mai mulți activiști au adus apă din râul Bâc și au vărsat-o în fața instituției. Manifestanții cer „aer și apă curată”.

Protestul are loc în contextul în care în ultima perioadă în Capitală, dar și în împrejurimi se simte un miros puternic de la râul Bâc, menționează TV8.

Protestatarii au adus o piscină gonflabilă cu apă din râul Bâc, pe care au instalat-o în fața Primăriei, iar ulterior au vărsat apa pe trotuar.

Printre protestări s-au făut remarcați și mai mulți politicieni, cum ar fi președintele USB, Valeriu Munteanu, fostul director general al „Apă Canal”, Veronica Herța, și vicepreședintele Partidului Nostru, Ilian Cașu. Manifestanții au cerut autorităților locale ca această problemă să fie rezolvată, anunțând că în caz contrar, protestele vor continua, relatează UNIMEDIA.

Sursa FOTO: Facebook / Alexandr Roșco

Acum câteva zile s-a constatat că apa din râul Bâc era de culoare albă și provoca un miros urât. Pe marginea acestui subiect s-au sesizat mi multe instituții ale statului.

Astfel, raportul Agenției Mediului efectuat în baza probelor la apa din Bâc arată că râul este poluat de apele deversate din Stația de Epurare. Angajații Agenției au luat probe la apă din trei locuri nr. 1 – deversarea apei după procesul de epurare din stație; nr. 2 – amonte (izvorul râului) și nr. 3 – aval (punctul de vărsare) și au constatat că unii poluanți sunt prezenți în cantități care depășesc normele admisibile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău