FOTO | Poza care a câștigat premiul publicului în cadrul prestigiosului concurs Wildlife Photographer of the Year

  • 13 Februarie 2020 12:39
FOTO | Poza care a câștigat premiul publicului în cadrul prestigiosului concurs Wildlife Photographer of the Year

O fotografie care surprinde doi șoareci confruntându-se pe peronul unei stații de metrou din Londra a câștigat premiul publicului în cadrul concursului Wildlife Photographer of the Year, organizat de Muzeul de Istorie Naturală din Londra, potrivit cnn.com, citat de Agerpres.

Imaginea realizată de Sam Rowley și intitulată "Station Squabble" a fost aleasă dintre peste 48.000 de imagini având drept tematică viața sălbatică.

Fotografia înfățișează doi șoricei luptându-se pentru câteva firimituri pe peronul unei stații de metrou londoneze.

"Toată lumea știe de existența șoarecilor de la metrou, dar nu cred că au mai fost văzuți dintr-o astfel de perspectivă până acum", a declarat pentru CNN Rowley, un documentarist de 25 de ani care lucrează la BBC.

Acesta a recunoscut că s-a confruntat cu câteva ''priviri ciudate'' din partea călătorilor în timp ce stătea întins pe peroanele mai multor stații din Londra, adăugând: ''Oamenii erau destul de curioși, foarte dispuși să intre în vorbă și amabili în legătură cu toată treaba asta''.

FOTO | Poza care a câștigat premiul publicului în cadrul prestigiosului concurs Wildlife Photographer of the YearImaginea realizată de Rowley a câștigat LUMIX People's Choice Award Wildlife Photographer of the Year, anunțat pe 12 februarie, și a fost selectată din lista celor 25 de imagini finaliste.

Ideea fotografiei i-a venit lui Rowley, un fotograf semiprofesionist, după ce a vizionat o înregistrare trimisă de un prieten care filmase, în timp ce se întorcea acasă după o seară în oraș, o confruntare între doi șoareci.

Și-a petrecut apoi serile timp de o săptămână pe platformele stațiilor de metrou, unde rămânea până la primele ore ale dimineții.

Michael Dixon, directorul Muzeului Natural de Istorie din Londra, spune că imaginea oferă ''o privire fascinantă despre felul în care viața sălbatică se desfășoară într-un mediu dominat de prezența omului''.

"Această imagine ne reamintește că, deși ne putem întâlni cu ea în fiecare zi, oamenii sunt în mod inerent interconectați cu natura, care este foarte aproape de noi. Sper că îi va inspira pe oameni să se gândească și să aprecieze mai mult această relație".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
12,74
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Thu
9
Fri
9
Sat
8
Sun
6
Mon
6
Arhivă Radio Chișinău