FOTO | Polițiștii de Frontieră din R.Moldova și România au făcut schimb de mărțișoare

  • 01 Martie 2017 17:44
FOTO | Polițiștii de Frontieră din R.Moldova și România au făcut schimb de mărțișoare

1 Martie este prima zi de primăvară, ziua în care sărbătorim soarele și reînvierea naturii, de aceea este important să păstrăm tradițiile și obiceiurile de Mărțișor, să îmbinăm culorile alb-roșu, zâmbetele și voia bună, dar și să ne bucurăm de clipele frumoase petrecute alături de cei dragi.

Tradițional, în această zi la frontieră se împart mărțișoare și se adresează felicitări tuturor, astfel fiind vestită o primăvară frumoasă și binecuvântată!

Pentru al doilea an consecutiv, la mijlocul podului rutier Leușeni – Albița, reprezentanții Polițiilor de Frontieră din R.Moldova și România s-au întâlnit pentru a saluta împreună sosirea primăverii și a–și oferi simbolic un mărțișor. Cinci polițiste de frontieră din punctul de trecere Leușeni au prins la pieptul polițiștilor de frontieră din punctul de trecere Albița câte un mărțișor. La rândul lor au primit în dar flori și mărțișoare.

Totodată, polițiștii de frontieră au împărtășit bucuria sosirii primăverii și cu colegii din Ucraina. Mai mulți grăniceri ucraineni vor purta cu mândrie mesagerul tradiției naționale - Mărțișorul.

O premieră a fost în punctul de trecere Tudora, unde polițiștii de frontieră împreună cu micuții de la Centrul Comunitar de asistență socială Olănești au prins mărțișoare la pieptul călătorilor și au dăruit flori, confecționate manual de copii. Și pentru că este sărbătoare, micuții au vestit primavara prin cântec și urări de sănătate, fericire și un Martie minunat.

Sărbătoarea a fost marcată într-un mod original la Colegiul Național al Poliției de Frontieră. Tinerele polițiste de frontieră și-au etalat talentul în confecționarea mărțișoarelor, menite să aducă fericire, bucurii, împliniri și le-au împărțit băieților. În schimbul mărțișorului, conform tradiției, fiecare fată a primit câte o îmbrățișare.

Și angajații punctului de trecere Aeroportul Internațional Chișinău în comun cu reprezentanții Avia Invest, pe lângă urarea de „Bine ați venit”, au continuat tradiția de a dărui bucurie și zâmbete fiecărui călător, prinzând la piept câte un mărțișor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău