FOTO | Placarea cu granit a scărilor din Parcul „Valea Morilor". Aproape 70 la sută din lucrări sunt gata

  • 08 Aprilie 2019 08:45
FOTO | Placarea cu granit a scărilor din Parcul „Valea Morilor

Proiectul de reconstrucție a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor" este realizat 65-70% și se desfășoară conform calendarului de lucrări aprobat.

În prezent sunt executate lucrări de placare cu granit în zona rondului din partea superioară, precum și de pregătire a ultimei etape de betonare a fundației scării, în partea inferioară.

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, împreună cu reprezentanții Primăriei sectorului 1 a municipiului București, au inspectat șantierul de reconstrucție și în context, Ruslan Codreanu a solicitat antreprenorului respectarea termenelor de execuție prevăzute în caietul de sarcini și asigurarea calității lucrărilor, menționând că acest obiect - unul din simbolurile Chișinăului, trebuie redat spre utilizare locuitorilor și oaspeților orașului cât mai curând.

Proiectul de reconstrucție a scării de granit este realizat în baza unui grant în valoare de 18 milioane 970 mii lei (circa 920 mii EURO) din partea Consiliului local al Sectorului 1 a municipiului București, România. Totodată, Consiliul municipal Chișinău a alocat 3,5 mil. lei, suplimentar la proiectul de reconstrucție, pentru o serie de lucrări aferente scării.

Lucrările de reabilitare a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor" au început în luna mai 2018, iar termenul de finalizare este luna iulie, a.c.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău