FOTO | Peste 50 de elevi din Republica Moldova au participat la concursul național „Împreună, pentru un Internet mai bun”

  • 11 Februarie 14:00
FOTO | Peste 50 de elevi din Republica Moldova au participat la concursul național „Împreună, pentru un Internet mai bun”

Zece echipe a câte 3-5 elevi, coordonate de un profesor, au participat la cea de-a VI-a ediție a Concursului național „Împreună, pentru un internet mai bun”, organizat în contextul Zilei Siguranței Online.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Internațional „La Strada” în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, cu susținerea UNICEF Moldova. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării, pentru al doilea an consecutiv, competiția s-a desfășurat în format Ideathon.

Astfel, concursul a inclus mai multe etape, în cadrul căruia elevii au lucrat în echipe pentru a găsi noi idei și soluții la o problemă specifică identificată în instituția de învățământ la subiectul siguranței online.

În fiecare an, în luna februarie este marcată Ziua Siguranței Online, cu genericul „Împreună pentru un internet mai bun”. Ziua Siguranței Online (Safer Internet Day - SID) reprezintă o campanie anuală de sensibilizare despre siguranța online, care are ca scop implicarea mai multor actori-cheie din sectorul public și privat pentru a promova utilizarea în siguranță și responsabilă a tehnologiilor online și mobile. „Safer Internet Day” a devenit un eveniment de reper în calendarul activităților dedicate siguranței online la nivel mondial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:2,57 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău