FOTO | Orășelul European 2018 se desfășoară în acest week-end la Chișinău, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”

  • 12 Mai 2018 14:50
FOTO | Orășelul European 2018 se desfășoară în acest week-end la Chișinău, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”

Cultura și bucătăria europeană va fi prezentată începând cu ora 13.00 prin intermediul ambasadelor statelor europene acreditate la Chișinău și a țărilor partenere.

În cadrul Orășelului European vor fi amenajate corturi cu prezentări ale proiectelor finanțate de către UE, unde vizitatorii vor putea afla informații despre asistența acordată Republicii Moldova.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să participe la lecții de limbi străine, să guste din bucătăriile tradiționale europene. Pentru copii vor fi organizate activități distractive. Seara, începând cu ora 22.00, va fi difuzată etapa finală a concursului european de muzică „Eurovision Song Contest 2018”.

Orășelul European va găzdui și tradiționalul festival de film și cultură europeană. Totodată, vor fi organizate spectacole de muzică clasică și jazz, susținute de către orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, formația FunCOOLio, din Letonia, și Trigon, din Republica Moldova.

Festivalul de film și cultură europeană va fi organizat în mai multe localități din toată țara, în perioada 13 mai – 3 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău