FOTO | Operațiune internațională pentru anihilarea unui grup criminal din care faceau parte 4 moldoveni

  • 15 Martie 2017 12:39
FOTO | Operațiune internațională pentru anihilarea unui grup criminal din care faceau parte 4 moldoveni

Centrul de Analiză a Informațiilor al Inspectoratului Național de Investigații și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu jandarmii Secției de cercetări din Strasbourg, regiunea Bas-Rhin și cei  din Oficiul central francez de luptă împotriva criminalității, au documentat timp de opt luni un grup criminal organizat din care fac parte cetățeni ai Republicii Moldova, specializați în furturi prin efracție din locuințe, regiunea Alsace.

Astfel, au fost efectuate simultan două percheziții în Franța și 15 percheziții în Republica Moldova. În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate peste 140 de utilaje și materiale diverse provenite din infracțiunile săvârșite în Franța, regiunea Bas-Rhin. De asemenea,   patru persoane, cetățeni ai Republicii Moldova, au fost arestate.

Membrii grupului vindeau o parte din bunurile furate în regiunea Alsace, iar cealaltă parte ajungea în Republica Moldova, ulterior era vândută cu sprijinul complicilor.

Actualmente, 52 de furturi prin efracție au fost elucidate în departamentul Bas-Rhin. Alte fapte săvârșite sunt în curs de analiză și verificare, ca urmare a descoperirii bunurilor sustrase.

Liderul grupului criminal,  cu antecedente penale, atît în Franța cât și în Republica Moldova, este condamnat la opt ani de detenție în Republica Moldova, fiind anunțat în căutare internațională.

Acțiunele s-au desfășurat grație  cooperării între autoritățile din România, Republica Moldova și Franța, care au avut un sprijin activ din partea Europol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău