FOTO | O specie de gândac nou descoperită a primit numele lui Leonardo DiCaprio

  • 01 Mai 2018 15:30
FOTO | O specie de gândac nou descoperită a primit numele lui Leonardo DiCaprio

O specie de gândac de apă nou descoperită în Malaezia a fost numită după actorul Leonardo DiCaprio, în semn de recunoaștere a activismului său pentru mediu, scrie The Guardian, citat de News.ro.

Insecta neagră de mici dimensiuni, cu ochi ușor proeminenți, a fost descoperită pe o piatră din apa curgătoare care duce la cascada dintr-o zonă a insulei Borneo care aparține Malaeziei.

Primul exemplar din specia Grouvellinus leonardodicaprioi a fost descoperit de participanții la o expediție în Maliau Basin din Borneo.

Expediția în Borneo a fost organizată de cercetători de la  Ateneo de Manila University din Filipine și de o companie olandeză, Taxon Expeditions, care antrenează membri ai publicului ce plătesc pentru a învăța tehnici științifice utilizate pentru capturarea, studiul și identificarea de noi specii.

Foto: Iva Njunjić/Hendrik Freitag

Insecta a primit numele lui DiCaprio după ce participanții la această expediție și angajați la Maliau Basin Studies Centre au votat în favoarea acestuia în cadrul unei ceremonii organizate la finalul călătoriei.

Gândacul DiCaprio este cea mai recentă specie nouă care a fost numită după o personalitate. Anul acesta, o insectă zburătoare din Amazonul brazilian a fost numită după Arnold Schwarzenegger, iar în 2017, o molie a fost numită după Donald Trump. Numele actriței Kate Winslet, care a jucat alături de DiCaprio în „Titanic”, a fost dat, de asemenea, unei specii de gândac, iar alte insecte au mai fost numite după George W Bush, Bill Clinton și Adolf Hitler.

„În acest caz, nu am numit acest gândac după Leonardo DiCaprio deoarece seamănă cu actorul. Am vrut să subliniem faptul că fie și cea mai mică creatură este importantă, cum este acest gțndac mic despre existența căruia nu știa nimeni”, a spus Iva Njunjić, de la Taxon Expeditions.

O altă specie de gândac de apă nou descoperită în cadrul acestei expediții a fost numită după astronautul olandez André Kuipers, potrivit publicației ZooKeys.

În 1998, DiCaprio a înființat o fundație pentru mediu, cu scopul de a proteja ecosistemele amenințate din jurul lumii. În 2016, el a primit un premiu pentru munca sa de la ONU. În discursul său de mulțumire, DiCaprio a spus atunci că, din punctul său de vedere, combaterea schimbărilor climatice ar putea fi cea mai importantă oportunitate economică din istoria SUA.

Leonardo DiCaprio a câștigat în 2016 primul său premiu Oscar din carieră, după ce s-a impus la categoria „cel mai bun actor în rol principal” grație evoluției sale din lungmetrajul „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant”, regizat de Alejandro González Iñárritu.
Aceasta a fost cea de-a șasea nominalizare la Oscar pentru Leonardo DiCaprio. Pe parcursul carierei sale prestigioase, starul hollywoodian a primit patru nominalizări pentru interpretare, pentru rolurile din filmele „What’s Eating Gilbert Grape” (1993), „The Aviator” (2004), „Blood Diamond” (2006) și „The Wolf of Wall Street” (2013), și o nominalizare în calitate de producător, pentru filmul „The Wolf of Wall Street”.

Sursa: Digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,09 m/s
Tue
23
Wed
15
Thu
10
Fri
9
Sat
10
Arhivă Radio Chișinău