FOTO | O basarabeancă revenită acasă din Portugalia a câștigat, cu record absolut, Supermaratonul de 24 de ore

  • 03 Iunie 2018 15:41
FOTO | O basarabeancă revenită acasă din Portugalia a câștigat, cu record absolut, Supermaratonul de 24 de ore

O basarabeancă stabilită cu traiul în Portugalia a câștigat Campionatul deschis al Republicii Moldova la Supermaraton de 24 de ore, care s-a desfășurat pe 2 și 3 iunie la Chișinău, în Parcul Valea Morilor.

Atleta Elena Iabanji a alergat 178,063 km în decursul a 24 de ore, stabilind astfel și recordul absolut al acestei curse. Ea este câștigătoarea unei curse similare desfășurate și în Portugalia, unde a reușit să parcurgă distanța de 160 de km, astfel că rezultatul obținut la Chișinău este și recordul ei personal.

Sportiva, care e stabilită de mai mulți ani în Portugalia, a participat la prima sa cursă în Republica Moldova. Ea a mărturisit că pentru a rezista în curse de asemenea dificultate este foarte importantă respectarea unui regim strict de pregătire și a unui plan de alergare simplu.

„Am un antrenor în Portugalia care mi-a făcut un plan foarte reușit. La fiecare trei ore am făcut 15 minute de pauză. Este importantă alimentare și hidratarea corectă și odihna la timp. Acest tip de competiție are o regulă simplă: trebuie să mănânci înainte de a-ți fi foame, să bei înainte de a-ți fi sete și să-ți schimbi hainele înainte de a te lua frigul”, a subliniat Elena Iabanji.

Atleta a mai declarat că este fericită că a participat la o competiție în țara sa de origine și că i-a plăcut foarte mult locul unde s-a desfășurat aceasta, în parcul Valea Morilor.

”Parcursul este fabulos, noaptea a fost fantastică, iar acasă te ajută totul în jur”, a menționat Elena Iabanji.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău