FOTO | MINI a prezentat noul Countryman, cel mai mare model al mărcii

  • 26 Octombrie 2016 21:41
FOTO | MINI a prezentat noul Countryman, cel mai mare model al mărcii

Odată cu premiera noii generații MINI Countryman, brandul britanic continuă evoluția în segmentul compact premium. Noul MINI Countryman este cel mai mare și mai versatil model din istoria de 57 de ani a mărcii. Fiind o dezvoltare complet nouă, automobilul reflectă acum evoluții considerabile în ceea ce privește spațiul, funcționalitatea, flerul atletic și caracteristicile premium.

Noul automobil își obține statutul unic printre competitorii direcți datorită designului expresiv puternic, caroseriei modelată eficient și în special agilității sale.

Noul MINI Countryman - punctele de atracție pe scurt

- Proporții puternice, mai lung cu 20 de centimetri față de predecesorul său.
- Cinci locuri de sine stătătoare, creștere evidentă a spațiului și a versatilității.
- Control electric al hayonului, precum și deschidere/închidere touchless a acestuia.
- MINI Picnic Bench: suprafață rabatabilă peste pragul de încărcare care funcționează ca scaun confortabil în portbagaj și pentru uz general în aer liber.
- MINI Cooper S E Countryman ALL4: primul MINI din istorie cu propulsie hybrid plug-in.
- Generație nouă de motoare și transmisii, sistem de tracțiune integrală ALL4 cu eficiență optimizată.
- În premieră, instrument central cu funcție touchscreen.
- MINI Country Timer măsoară plăcerea condusului pe un teren solicitant.
- Aplicație MINI Connected ca asistent personal.
- MINI Find Mate: tot ceea ce ai nevoie la bord, în orice moment.

Automobilul este mai lung cu 20 de centimetri în comparație cu predecesorul său și mai lat cu aproximativ trei centimetri. Ampatamentul modelului a fost extins cu 7,5 centimetri. Această creștere are ca rezultat o extindere semnificativă a spațiului pentru cele cinci locuri de sine stătătoare, precum și o mărire clară a volumului de stocare și a versatilității în transportul bagajelor. Poziția ridicată a șezutului asigură o vizibilitate excelentă și o plăcere emblematică a condusului. Scaunele din spate pot fi deplasate longitudinal cu până la 13 centimetri.

Volumul portbagajului este de 450 de litri și poate fi extins, la nevoie, la un maximum de 1.309 litri. Aceasta reprezintă o creștere maximă de 220 de litri în comparație cu modelul anterior.

Noul MINI Countryman va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Los Angeles, în 18 noiembrie 2016. Lansarea pe piața din Europa urmează în februarie 2017. Cu începere din luna martie 2017, mașina va fi prezentă și pe șoselele din afara Europei.

Datorită proporțiilor sale puternice, vehiculul are o prezență specială. Designul său este definit de o gardă la sol mai înaltă și o poziție ridicată de condus, accentuată suplimentar de aspectul exterior al MINI ALL4 și de șinele înalte de pe plafon.

Selecția de culori pentru caroserie include variantele Island Blue metalizat și Chestnut, care acum sunt disponibile în premieră pentru un model MINI.

Profilul farurilor se abate de al forma circulară care este altfel specifică mărcii. Conturul lor distinctiv și rotunjit ușor asimetric se îmbină cu grila radiatorului pentru a produce o imagine frontală inconfundabilă. Luminile de parcare integrate în prizele de aer sunt utilizate standard ca lumini de zi. În combinație cu farurile LED opționale, aceasta din urmă este generată în premieră de o bandă de lumină dispusă integral în jurul fiecărui far.

 

Ca alternativă la transmisia manuală cu șase trepte, pentru noul MINI Cooper Countryman este disponibilă o transmisie Steptronic cu șase trepte. Noile MINI Cooper S Countryman și MINI Cooper D Countryman pot fi comandate cu o transmisie Steptronic cu opt trepte, care este disponibilă standard la MINI Cooper SD Countryman.

Noua generație MINI Countryman va dispune încă de la lansare de tehnologia motoarelor care este o dezvoltare complet nouă. Pentru lansarea pe piață vor fi disponibile două motoare pe benzină și două propulsoare diesel, fiecare echipat cu tehnologia MINI TwinPower Turbo:

  • MINI Cooper Countryman: motor pe benzină, cu trei cilindri, capacitate: 1.499 cmc, putere: 100 kW/136 CP, cuplu maxim: 220 Nm.
  • MINI Cooper S Countryman: motor pe benzină, cu patru cilindri, capacitate: 1.998 cmc, putere: 141 kW/192 CP, cuplu maxim: 280 Nm.
  • MINI Cooper D Countryman: motor diesel, cu patru cilindri, capacitate: 1.995 cmc, putere: 110 kW/150 CP, cuplu maxim: 330 Nm.
  • MINI Cooper SD Countryman: motor diesel, cu patru cilindri, capacitate: 1.995 cmc, putere: 140 kW/190 CP, cuplu maxim: 400 Nm.

De asemenea, gama va include și primul MINI cu propulsie hybrid plug-in din istoria mărcii:

MINI Cooper S E Countryman ALL4: motor pe benzină, cu trei cilindri, capacitate: 1.499 cmc, putere: 100 kW/136 CP, motor electric sincron, putere: 65 kW/88 CP, putere sistem: 165 kW/224 CP, cuplu sistem: 385 Nm.

Sursa: digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău