FOTO | Militarii din R.Moldova, SUA și Ucraina au participat la exercițiul „Sea Breeze 2018”

  • 13 Iulie 2018 17:27
FOTO | Militarii din R.Moldova, SUA și Ucraina au participat la exercițiul „Sea Breeze 2018”

Contingentul Armatei Naționale, detașat la exercițiul multinațional „Sea Breeze 2018”, a desfăsurat, alături de colegii din Ucraina și SUA, antrenamente la centrul de instruire Shirokiy Lan, regiunea Mykolaiv, Ucraina.

Potrivit comandantului contingentului din R. Moldova, maiorul Grigore Adam, militarii au executat misiuni la punctul de control mobil și patrulări pe jos și pe mașini.

Sursa a menționat că ofițerii și subofițerii Armatei Naționale au executat, de asemenea, trageri de pe loc și din mașini de luptă, au condus tehnica militară de tip HMMWV și au executat desantări din helicopter de la înălțimi mici.

Maiorul Adam a adăugat că în continuare, conform scenariului, infanteriștii moldoveni, aflați la poligonul ucrainean, se vor deplasa pe insula Tendra din Marea Neagră, unde vor executa, împreună cu militarii ucraineni, acțiuni de îmbarcare și debarcare de pe navă, cu utilizarea vehiculelor militare HMMWV din dotare.

,,Sea Breeze" este un exercițiu multinațional de menținere a păcii în spiritul partneriatului pentu pace, la care Armata Națională participă începând cu 2007.

În acest an, contingentul Armatei Naționale, participant la exercițiu, este format din 80 de militari din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”, Batalionul 22 de menținere a păcii, precum și din Marele Stat Major.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:4,12 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
14
Tue
7
Wed
3
Arhivă Radio Chișinău