FOTO | Liderul nord-coreean Kim Jong Un a condus lansarea de rachete de sâmbătă, a cincea în mai puțin de două săptămâni

  • 11 August 2019 11:11
FOTO | Liderul nord-coreean Kim Jong Un a condus lansarea de rachete de sâmbătă, a cincea în mai puțin de două săptămâni

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat personal cea mai recentă lansare de rachete, care a reprezentat "lansarea-test a unei noi arme", a anunțat duminică agenția oficială de presă KCNA, transmite AFP.

Kim Jong Un "a ocupat locul din postul de observare și a ghidat lansarea-test", informează sursa citată, care a adăugat că liderul nord-coreean și-a manifestat o "mare satisfacție" în privința rezultatului, potrivit Agerpres.

KCNA nu a furnizat detalii în privința armelor testate. Conform statului major interarme sud-coreean, a fost vorba de două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune lansate în zorii zilei de sâmbătă în regiunea de nord-est a Coreei de Nord și care au parcurs în zbor aproximativ 400 km înaintea de a cădea marea Japoniei.

Această nouă serie de lansări, a cincea în mai puțin de două săptămâni, a avut loc în plină desfășurare a manevrelor militare pe care SUA și Coreea de Sud le organizează anual împreună.

Exercițiile sunt considerate de Coreea de Nord o pregătire pentru o posibilă invazie a teritoriului său și un obstacol în calea reluării anunțate a negocierilor cu Washingtonul pe tema denuclearizării.

Președintele Donald Trump a dezvăluit sâmbătă conținutul unei scrisori ce i-a fost adresată de Kim Jong Un. "A explicat foarte politicos că dorește să ne întâlnim pentru a începe să negociem de îndată ce manevrele militare comune ale SUA și Coreei de Sud se vor termina", a scris Trump într-o postare pe Twitter.

"Este o scrisoare lungă care, în principal, conține plângeri în legătură cu aceste exerciții scumpe și ridicole" în opinia președintelui american, care critică regulat, la fel ca liderul statului nord-coreean, un inamic al SUA, aceste manevre militare realizate totuși de propria armată împreună cu aliații sud-coreeni.

Kim Jong Un a mai dat asigurări că "aceste teste vor înceta în momentul încheierii exercițiilor", a adăugat liderul de la Casa Albă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău