FOTO | La Chișinău se „schiază” în condiții normale

  • 11 Ianuarie 2017 14:40
FOTO | La Chișinău se „schiază” în condiții normale

În Republica Moldova este în vigoare avertizarea Cod galben de ninsori abundente. Precipitațiile au început să cadă de dimineață și acum ninge în continuare, în special în regiunea de sud a țării. În câteva școli a fost sistată activitatea și a fost oprită circulația pe unele drumuri locale. 

Drumarii și serviciile de intervenție lucrează de dimineață, astfel încât, până la această oră, niciun traseu național nu este blocat, potrivit datelor Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor de la Chișinău. Pe unele drumuri locale se circulă cu dificultate.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, va mai ninge abundent până la sfârșitul acestei zile, iar în zilele următoare, precipitațiile vor scădea în intensitate.

Persoanele care care rămân blocate pe drumuri pot să apeleze al numărul de telefon 0-22- 74-89-61.

Șoferii sunt sfătuiți să adapteze permanent viteza automobilelor la condițiile de drum, să folosească sistemul de iluminare-avertizare pe toate categoriile de drumuri, să evite activitățile obositoare, cum ar fi împinsul mașinii sau mersul în zăpadă adâncă, pentru prevenirea hipotermiei și acutizării bolilor cardiace și să-și doteze mașinile cu  lanțuri pentru zăpadă, lopată, răzuitoare, cablu de remorcare, combustibil de rezervă.

La Chișinău, autoritățile municipale nu țin piept ninsorii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău