FOTO l Cascada Bigăr din România, în topul celor mai frumoase cascade din lume. Care este legenda acesteia

  • 02 Mai 2018 16:35
FOTO l Cascada Bigăr din România, în topul celor mai frumoase cascade din lume. Care este legenda acesteia

Cascada Bigăr, este fără doar și poate una din minunățiile României care trebuie neapărat vizitată, fiind un loc unic în același timp, scrie edițiadedimineața.ro.

Potrivit sursei citate, site-ul „The World Geography”, a realizat o listă cu cele mai frumoase cascade din lume, unde, cap de listă pare să fie chiar Bigăr. Monument al naturii, cascada, impresionează prin căderea ei spectaculoasă de apă în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, din județul Caraș-Severin . 

Cascada Bigăr a fost  „scoasă din umbră” în 2010, atunci când „National Geographc Traveler” a expus-o pentru prima dată în presa turistică de specialitate, atrăgând prin singularitate, datorită faldurilor create de izbucul Bigăr.

Legenda vorbește despre o familie de țărani de pe meleagurile Văii Almăjului, a cărei durere era lipsa unui prunc.

Femeii i s-a arătat intr-o noapte în vis o vrăjitoare care a îndemnat-o să bea apă din izvorul de sub stânca așezată la granița dintre lumi și astfel va rămâne însărcinată. Fiind ultima speranță, femeia a urmat pașii, după care a născut o frumoasă fată, care, mai târziu s-a îndrăgostit de un băiat pe nume Bigăr.

Din pricina acestei iubiri, tatăl a închis-o în grota de deasupra izvorului dintre lumi, de unde vrăjitoarea i-a auzit strigătele. Înduplecată de amărăciunea tinerei, aceasta i-a transformat părul în cascadă. Tot legenda mai spune și că tânărul băiat a venit și s-a aruncat în apele cascadei, fata stingându-se odată cu el, motivul fiind întâlnirea de pe cealaltă lume, unde iubirea lor se putea împlini. 

Accesul la minunăția țării este destul de facil, astfel încât aceasta se află la doar câțiva metri de șoseaua DN57B, la punctul numit „Paralela 45”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
2
Fri
1
Sat
2
Arhivă Radio Chișinău