FOTO | Kenya: concurs de frumusețe pentru albinoși

  • 25 Octombrie 2016 15:06
FOTO | Kenya: concurs de frumusețe pentru albinoși

Stigmatizați și chiar vânați în unele țări din Africa, tineri albinoși s-au aflat vinerea trecută sub lumina reflectoarelor la Nairobi, unde a avut loc alegerea primilor Miss și Mister Albinism Kenya.

Primul concurs de acest gen, potrivit organizatorilor, a avut ca obiectiv să arate „că există albinoși frumoși și care se simt bine în pielea lor”, a explicat Isaac Mwaura, primul deputat albinos kenyan, cel care a fost de altfel și organizatorul competiției. Albinismul este o formă de dezordine congenitală hipo-pigmentară, caracterizată de absența parțială (în hipomelanism, cunoscut și ca hipomelanoză) sau totală (în cazul amelanism-ului ori amelanoză) a pigmentului natural animal, melanina, în ochii, pielea și părul animalelor (sau, mai rar, doar în ochi).

În Africa, oamenii au pielea neagră. „Atunci când o femeie dă naștere unui albinos, oamenii vorbesc despre existența unui blestem (…) Chiar și copiii de vârsta ta se tem de tine”, a afirmat Nancy Njeri Kariuki, 24 de ani, venită din centrul Kenyei pentru a participa la această competiție. Ea a defilat purtând o perucă brună prin fața vicepreședintelui kenyan, William Ruto. Participanții la concurs au defilat în diferite ținute profesionale, de la pescar la soldat, pentru a arăta că și ei pot face parte din populația activă a țării. Potrivit spuselor deputatului Mwaura, albinoșii întâmpină mari probleme în găsirea unui loc de muncă. În multe țări din sudul și estul Africii, precum Tanzania, Malawi, Burundi și Mozambic, albinoșii fac obiectul multor atacuri. Unii sunt chiar vânați și li se amputează membre pentru a fi apoi folosite în ritualuri pentru bogăție și noroc. Acest gen de atac este totuși mai rar în Kenya.

sursa: rador.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău