FOTO | Intemperiile au provocat moartea unei persoane și pagube în vestul și centrul Franței

  • 05 Iulie 2018 15:51
FOTO | Intemperiile au provocat moartea unei persoane și pagube în vestul și centrul Franței

O furtună puternică, care a străbătut în ultimele ore teritoriul Franței de la țărmul Atlanticului până în est, a provocat moartea unei persoane în departamentul Correze (centru) și numeroase pagube materiale, relatează joi EFE.

Victima este un bărbat de 64 de ani din regiunea Nantes, care a murit strivit de prăbușirea unui copac în timp ce circula cu bicicleta pe malul unui lac din localitatea Objat, potrivit surselor Jandarmeriei, citate de ziarul local La Montagne.

Cele mai mari pagube materiale s-au înregistrat în departamentul Dordogne, cu capitala la Périgueux, provocate de vânturile puternice de peste 100 de kilometri care au smuls miercuri noapte acoperișurile și au doborât copaci și stâlpi de tensiune.

Miercuri noapte, 200.000 de case au rămas fără curent electric, iar joi dimineață problema nu fusese încă rezolvată pentru 140.000 de clienți, a informat un responsabil al Enedis, citat de postul ''BFMTV''.

Compania feroviară SNCF a avertizat joi pe pagina sa de internet că s-au produs "numeroase perturbări" în circulația trenurilor în regiunea Nouvelle-Aquitaine.

Au fost întrerupte liniile spre direcțiile Bordeaux - Périgueux și Bordeaux-Bergerac, precum și în Țara Bascilor, între Bayonne și St-Jean-Pied-de-Port, la granița cu Spania.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău