FOTO / VIDEO | Incendiul de pe Stadionul Republican, PROVOCAT accidental sau intenționat. Orașul rămâne un uriaș depozit de crengi

  • 24 Iulie 2017 14:11
FOTO / VIDEO | Incendiul de pe Stadionul Republican, PROVOCAT accidental sau intenționat. Orașul rămâne un uriaș depozit de crengi

Incendiul din această dimineață de pe Stadionul Republican, unde erau depozitate crengile rupte în intemperiile din aprilie, ar fi izbucnit din cauza unei incendieri accidentale sau intenționate, consideră autoritățile municipale.

Viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu, susține că celelalte platouri unde sunt depozitate crengi vor fi evacuate urgent sau vor fi stropite mai des cu apă, pentru a evita incendierea acestora.

„Stadionul Republican este monitorizat: este și paza locală și autoritățile municipale. După zona de izbucnire este în apropiere de tocător: poate a rămas ceva să mocnească de cu seară, dar acolo nu s-a lucrat duminică, sau cineva a aruncat ceva din întâmplare. Dacă ar fi fost vorba despre boschetari, atunci incendiul ar fi izbucnit dinspre strada București, acolo unde aceștia înnoptează. Cel mai probabil însă cineva a aruncat ceva din întâmplare”, a declarat Nistor Grozavu. 

In timpul incendiului a ars și tocătorul de crengi. Șeful de la Spații Verzi, Eliferie Haruță susține că muncitorii au anunțat despre incendiu și că acesta ar fi fost provocat de cineva în mod intenționat.

„Sunt doi oameni care păzesc acest teritoriu: unul de la Stadionul Republican și altul este angajat de cel care deține tocătorul. La ora unu de noapte aceștia au verificat stadionul și era totul în regulă. Apoi au mers să se odihnească și deja s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat”. a precizat el.

Viceprimarul a menționat că în sectorul Botanica al Capitalei sunt încă cinci depozite de crengi, în mare parte pe stadioanele școlare, care ar prezenta mai mult pericol.  Autoritățile dau asigurări că  platourile pe care sunt depozitate crengile sunt păzite și monitorizate în fiecare zi.

Un incendiu a izbucnit în această dimineață pe Stadionul Republican din Capitală, pompierii fiind la ora 04 și 30 de minute. Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, la fața locului au fost îndreptate 16 autospeciale cu un efectiv de peste 80 de persoane și focul este ținut sub control.

Conform datelor operative ale Serviciului Situații Excepționale nu au fost înregistrate victime.

Este al treilea incendiu înregistrat la depozitele de crengi, adunate după intemperiile din primăvară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău