FOTO | Incendiu de vegetație la Botanica. Cinci echipaje de pompieri au intervenit

  • 11 Aprilie 2020 18:45
FOTO | Incendiu de vegetație la Botanica. Cinci echipaje de pompieri au intervenit

Angajații IGSU au fost alertați, în această după-amiază, pentru a interveni la lichidarea unui incendiu de vegetație pe o suprafață extinsă în apropierea lacului de pe strada Dacia nr.56 din municipiul Chișinău.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:19. Potrivit primelor informații în preajma pădurii din sectorul Botanica, mai multe focare de ardere se răspândeau cu repeziciune. Pentru localizarea și lichidarea arderii au fost trimise 5 echipaje de pompieri. Ajunși salvatorii au stabilit că iarba uscată este cuprinsă de flăcări pe o suprafață extinsă, iar în pericol se află copaci și arbori din pădure.

 

Pentru localizarea arderii, pompierii au lucrat peste trei ore, reușind să oprească extinderea acesteia spre spațiile forestiere din preajmă. Potrivit angajaților IGSU la fața locului au fost identificate mai multe focare care se răspândeau din cauza vântului și a temperaturilor ridicate.

În acest context, pompierii atenționează repetat oamenii să evite aprinderea gunoiului și a ierbii uscat. În condiții de temperaturi ridicate, umiditate redusă și vânt, aceste focare se pot transforma în incendii de proporții. Doar în primele 12 ore ale zilei de 11 aprilie salvatorii și pompierii au intervenit în aproape 30 de situații pentru lichidarea focarelor de vegetație.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău