FOTO | Încă o rafinărie din Rusia a fost cuprinsă de flăcări în urma unui atac cu dronă

  • 23 Martie 14:55
FOTO | Încă o rafinărie din Rusia a fost cuprinsă de flăcări în urma unui atac cu dronă

În noaptea de 23 martie un incendiu puternic a izbucnit la rafinăria de petrol „Kuibyshev” din localitatea Novokuybyshevsk, regiunea rusă Samara.

Canalele locale de Telegram, citate de publicația Ukrayinska Pravda, susțin că martorii au auzit o explozie, ulterior izbucnind un incendiu de proporții. Potrivit datelor preliminare, rafinăria a fost atacată de o dronă. 

În cursul zilei de sâmbătă, autoritățile regionale au confirmat incidentul. „Noaptea, dronele au atacat rafinăriile de petrol din regiune. La rafinăria de petrol Kuibyshev, ca urmare, o coloană primară de rafinare a petrolului a luat foc. Nu există victime sau răniți”, a transmis autoritățile regiunii Samara.

Precizăm că rafinăria menționată aparține corporației de stat Rosneft și este specializată în producția de combustibil pentru vehicule, inclusiv benzină și motorină.

Amintim că în cursul acestui an, zeci de rafinării din Rusia au fost atacate de drone. Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică a Ucrainei, Olga Ștefanișina a declarat anterior, pentru presa ucraineană, că rafinăriile de petrol de pe teritoriul Rusiei sunt ținte legitime ale armatei ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău