FOTO | În ultimele 24 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit mai multe tentative de trafic ilicit de mărfuri

  • 21 Septembrie 2021 10:42
FOTO | În ultimele 24 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit mai multe tentative de trafic ilicit de mărfuri

În urma acțiunilor întreprinse în ultimele 24 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit mai multe tentative de trafic ilicit de mărfuri:

 
- Trei cazuri au fost înregistrate de echipele mobile, după ce, în baza analizei de risc, ofițerii au stopat în trafic pentru verificări un autoturism de marca „Toyota Camry” și două microbuze „Mercedes Sprinter”. În rezultatul controlului efectuat, au fost depistate loturi de mărfuri în cantități comerciale, transportate fără acte de proveniență, printre care electrocasnice, piese auto, articole vestimentare, încălțăminte și alte bunuri de larg consum.
 
 
- Peste 260 de articole vestimentare nedeclarate au fost ridicate și la Aeroportul Internațional Chișinău, unde angajații vamali au supus scanării bagajele de cală ale pasagerilor cursei Istanbul-Chișinău. Mărfurile erau ascunse în valizele a doi conaționali în vârstă de 33 și, respectiv, 41 de ani, care au selectat coridorul verde – nimic de declarat.
 
 
Funcționarii vamali de la Leușeni au prevenit patru tentative de introducere în țară a mărfurilor nedeclarate. Aceștia au depistat produse chimice în valoare aproximativă de 20 000 lei, piese auto noi, produse alimentare și alte bunuri de larg consum, în cantități comerciale, se arată în comunicat.
 
În consecință, mărfurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar făptașii s-au ales cu procese-verbale conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al RM.
 
De asemenea, funcționarii vamali au identificat:
 
- 10 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).
- 2 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.
 
Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3000 la 4500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău